avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare documentatie cadastrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare documentatie cadastrala

In urma cu 2 ani parintii mei au cumparat un teren si o casa.
Proprietarul era mostenitor, avea acte de mostenire, deci ok, zic eu...
Sa facut tranzactia, schita cadastrala, si totul parea ok.
Insa vecinul ne'a dat in judecata ... a incercat pe cale penala ca am intrat pe proprietatea lui dar dosarul a fost respins de parchet (nu exista actul tulburarii in sine ... nu existau marori, gard a fost acolo de 30 de ani, etc... omul cauta galceava)
A deschis proces pe parte civila pentru anularea schitei cadastrale unde paratii au fost: vechiul proprietar, parintii mei, expertul cadastral si oficul de cadastru. Cum necum, instanta a deciz anularea schitei cadastrale (pe motiv ca expertul cadastral ar fi recunoscut ca a gresit cand a masurat ..). A fost bun de plata 300 de ron (chelt. de judecata). Expertul cadastral a zis ca plateste si ca nu face recurs ...

Acum ce este de facut ?
Se pare ca nu mai avem cadastru la teren ... trebuie facut altul ? Recurs ? Era posibila anularea actului sau trebui doar modificat, rectificat si nu anulat ? ... Trebuie alte acte de la prmarie ? Alte masuratori ? Vre'o comisie speciala ?

Cum arata decizia curtii:

Obiect dosar: anulare act
Materia juridică: Civil
....
17/01/2008 sent,civ,nr.191.Admite acţiunea. Anulează documentaţia (schita) cadastrală cu nr.-310 întocmită de pârâta G.I. Obligă pârâta către reclamnantă la plata sumei de 301,70 lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Cu recurs.

Am vazut actele vecinului. Sunt doi proprietari, care au acte de mostenitori ai NIMANUI. Adica acolo unde trebuia sa scrie ai cui mostenitori sunt , nu scrie nimic.
La noi spre exemplu in actul de mostenitor al fostului proprietar scrie: "Mostenitor al defunctului ..."
Proprietari sunt tatal si fata lui (notarita). Punerea in posesie a fost facuta de un primar mai vechi. La masuratori in partea de la drum a iesit ca terenul este mai mare decat in actele lor ...
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2008
byrev, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 07:13, 8 Septembrie 2008
Eu nu am spus sa nu aveti pozele, am spus doar ca nu e neaparata nevoie de ele, atat.
Apoi, sa ratae cum s-a schimbat un gard despre care spuneati ca e acolo de peste 30 de ani???:(
Pai s-a modificat? Ca sustineati ca e la fel de 30 de ani...:O
Daca asa inconstant va manifestati si in instanta, sanse nu sunt sa vorbiti prea mult... sau sa fiti auzit...
Aveti nevoie de un avocat. Ca sunt exceptii de invocat...
Cu martorii se rezolva daca stati de vorba. Bagati putin oamenii in seama, le ascultati dintre probleme si ajung sa ajute chiar daca nu voiau...
Nu mi s-a intamplat des sa ma refuze omul dupa 20-30 de minute de vorba... ca doar nu-i obligam sa faca ceva ce nu stiau... Mergeti in vizita, intrebati daca au 10 minute libere, dati un suc, cava si stati dde povesti. Uite eu cu terenu' asta de alaturi, ce ma fac, cine sa ma ajute ca azi oamenii nu se mai ajuta... Aveti si dv. teren? Da? Unde...
Si tot asa...
Multumesc Pentru Raspunsuri!

Deja a venit toamna, este septembrie si procesul inca este in desfasurare fara nici un final predictibil (deocamdata).
Am angajat avocat asa cum ati zis ... dar, la cat or sa ajunga cheltuielile finale cred ca pana la urma acceptam "anularea cadastrului" care din cate am inteles io din lege nu se poate anula ci "rectifica" (sper ca am inteles bine).

Acum ce am facut intre timp:
1. Cel care a deschis procesul impotriva noastra (vecinul) a avut castig de cauza pentru anularea cadastrului dar, cu recurs desigur.
2. Nu am depus recurs insa a depus el (!?) de ce ? :) Pentru ca nu a fost specificat "stergerea din cartea funciara" (!!)
3. Am pus avocat care a reusit sa aobtina anularea hotararii judecatoresti pentru anularea cadastruluii si acum o luam de la capat.

Bine ca am pus avocat in ceasul al 12'lea ! ...

Acum daca a vazut ca am obtinut anularea hotararii si'a pus si vecinu avocat ... ca nu mai tine asa "babeste" nici la el.

Am o intrebare asa ca idee:

In cadastrul vecinului apare ca latime la sosea "21 m" insa el a inchis "25 m" . Nu putem lega de treaba asta ? Adica daca el are 4m in plus de ce sa nu iau si eu macar 2m ? (Plusurile si minusurile de teren de pe aceeasi unitate administrativ-teritoriala se compenseaza intre proprietarii in cauza. )

Apoi o expertiza anterioara (pusa tot de vecinu) a scos la iveala ca are ~ 200mp in PLUS ... la noi cred ca a iesit putin in minus insa si suprafetele sunt diferite. El detine ~ 0.5Ha si noi ~ 1000mp.

inca o intrebare si inchiei: CERTIFICAT DE MOSTENITOR se poate obtine si fara DEFUNCTI ? (Am vazut CERTIFICATELE DE MOSTENITOR ale vecinului si la DEFUNCT e nimic, gol ... in cele ale proprietarului de la care am cumparat noi scrie clar numele defunctului.)
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2008
byrev, utilizator
Cum sa existe certif.de most. fara defunct? Defunct=raposat, decedat, mort.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primăria din comuna îmi spune la telefon că nu îmi poate ... Magie1 Magie1 Primăria din comuna îmi spune la telefon că nu îmi poate comunica vecinii cu cine mă învecinez e confidențial,au drept să îmi comunice sau deloc este ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de terenuri lazflo lazflo Buna ziua. In anul 2006 am cumparat un teren in urma unei licitatii publice, primind toate hartiile oficiale de la cadastru: carte funciara, schita, titlu de ... (vezi toată discuția)
Poate fi respinsa la ancpi-ocpi trecerea in cf a unui cm teodosie113 teodosie113 Exista posibilitatea respingerii de inscriere in CF a unui Certificat de mostenitor din moment ce a fost perceputa taxa de inscriere si primite actele ? Care ... (vezi toată discuția)