avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monetar

Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 23:59, 13 Noiembrie 2010
Monetarul nu mai este obligatoriu dar este recomandat. Banii se predau pe baza z-tului zilnic obligatoriu, scos din casa de marcat fiscala.
=D>si ca sa scapati de o grija faceti si Raportul de gestiune tot pe baza "Z",daca nu cumva mai aveti si facturi de vinzare a marfi:D
Conform art. 6 din O.M.F.P. nr. 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de cãtre persoanele prevãzute la art. 1 din Legea contabilitãtii nr. 82/1991, republicatã, operatorii economici care au obligatia sã utilizeze aparatele electronice de marcat fiscale nu mai au obligativitatea înregistrãrii veniturilor realizate zilnic utilizând monetarul, chitanta sau alte documente specifice , raportul Z, care cuprinde valoarea totalã zilnicã a operatiunilor efectuate, constituie document justificativ de înregistrare a încasãrilor zilnice în Registrul de casã si în evidenta contabilã a utilizatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai folosesc monetare ? Radu Culcea Radu Culcea Daca toate inacasarile trec prin casa de marcat si raportul Z se inregistreaza in registrul de casa zilnic,trebuie taiat si monetar? (vezi toată discuția)
Raport zilnic casa marcat anamariacelik anamariacelik se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o (vezi toată discuția)
Monetar Daniela Vorovenci Daniela Vorovenci Se mai utilizeaza monetarul ca document justificativ la regsitrul de casa? (vezi toată discuția)