avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se mai folosesc monetare ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se mai folosesc monetare ?

Daca toate inacasarile trec prin casa de marcat si raportul Z se inregistreaza in registrul de casa zilnic,trebuie taiat si monetar?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 12:36, 30 Ianuarie 2009
ORDIN Nr. 2226 din 27 decembrie 2006
privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată
ART. 6
(1) Persoanele care nu au obligaţia, în conformitate cu prevederile legale, de a emite factură vor înregistra veniturile realizate zilnic utilizând monetarul, chitanţa sau alte documente specifice, după caz.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică operatorilor economici care au obligaţia să utilizeze aparatele electronice de marcat fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monetar nicolpa nicolpa Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare? (vezi toată discuția)
Monetar Daniela Vorovenci Daniela Vorovenci Se mai utilizeaza monetarul ca document justificativ la regsitrul de casa? (vezi toată discuția)
Raport zilnic - comert cu amanuntul niko79 niko79 Buna ziua! La un magazin, care care casa de marcat si scoate raportul zilnic, mai trebuie intocmit si monetar, sau este suficient Z-tul pentru inregistrarea ... (vezi toată discuția)