avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Raport zilnic - comert cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Raport zilnic - comert cu amanuntul

Buna ziua!
La un magazin, care care casa de marcat si scoate raportul zilnic, mai trebuie intocmit si monetar, sau este suficient Z-tul pentru inregistrarea in contabilitate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:12, 26 Octombrie 2013
Potrivit art.6 din OMFP nr.2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile,inregistrarea veniturilor realizate zilnic se face pe baza de monetar,chitanta sau alte documente specifice. Aceste prevederi NU SE APLICA operatorilor economici care au obligatia sa utilizeze aparatele electronice de marcat fiscale.
Conform acestor prevederi Z-tul este suficient pentru inregistrarea veniturilor in contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai folosesc monetare ? Radu Culcea Radu Culcea Daca toate inacasarile trec prin casa de marcat si raportul Z se inregistreaza in registrul de casa zilnic,trebuie taiat si monetar? (vezi toată discuția)
Monetarul vanzarilor zilnice max9 max9 Este adevarat ca s-a abrogat intocmirea monetarului pentru vanzarea marfurilor cu amanuntul? (vezi toată discuția)
Monetar nicolpa nicolpa Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare? (vezi toată discuția)