avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monetar

Se mai utilizeaza monetarul ca document justificativ la regsitrul de casa?
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 10:42, 6 Iulie 2009
Nu este cumva este ... retorica intrebarea - venind din partea unui specialist?!
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
ContSters44758, utilizator
:D...corecta observatie , insa sunt multe persoane care vor sa citeasca pentru a se lamurii.
si eu vreau sa stiu acest lucru, inregistrez BVF pe baza de monetar in registrul de casa, este corect( deoarece nu pot sa inregistrez fiecare BVF, sunt multe, le inregistrez pe baza de monetar)
art.6 din Ordinul nr.2226/27.12.2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de catre persoanele prevazute la art.1 din Legea contabilitatii nr.82/1191, republicata:
(1) Persoanele care nu au obligatia, în conformitate cu prevederile legale, de a
emite factură vor înregistra veniturile realizate zilnic utilizând monetarul, chitanta
sau alte documente specifice, după caz.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică operatorilor economici care au obligatia să
utilizeze aparatele electronice de marcat fiscale.

Veniturile se inregistreaza in contabilitate pe baza raportului “Z” emis de aparatul de marcat si respectiv pe baza facturilor si altor documente justificative, in cazul in care nu este obligatorie utilizarea aparatelor de marcat.

In OMF 3512 scrie : "chitanta este document justificativ pentru depunerea unei sume in numerar la caseria unitatii; document justificativ de inregistrare in registrul de casa si in contabilitate", ceea ce inseamna ca monetarul nu mai are reglementare ca document financiar-contabil ( in omf 3512), gandesc ca nu poate fi considerat document justificativ.
Art.2 ca :"documentete care stau la baza inregistrarilor in contabilitate pot dobandi calitatea de document justificativ numai in conditiile in care furnizeaza toate informatiile prevazute in normele legale in vigoare" .

Alte discuții în legătură

Casa alinacraciun alinacraciun buna am fost intrebata daca e adevarat ca pentru banii predati de la casier la administrator trebuie sa se completeze chitanta nu monetar ca pana acum; stie ... (vezi toată discuția)
Monetar nicolpa nicolpa Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare? (vezi toată discuția)
Monetarul vanzarilor zilnice max9 max9 Este adevarat ca s-a abrogat intocmirea monetarului pentru vanzarea marfurilor cu amanuntul? (vezi toată discuția)