avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa

buna
am fost intrebata daca e adevarat ca pentru banii predati de la casier la administrator trebuie sa se completeze chitanta nu monetar ca pana acum; stie cineva de asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 19:21, 1 Iulie 2009

Asa se pare .In OMF 3512 scrie : "chitanta este document justificativ pentru depunerea unei sume in numerar la caseria unitatii; document justificativ de inregistrare in registrul de casa si in contabilitate", ceea ce inseamna ca monetarul nu mai are reglementare ca document financiar-contabil ( in omf 3512), gandesc ca nu poate fi considerat document justificativ.
Art.2 ca :"documentete care stau la baza inregistrarilor in contabilitate pot dobandi calitatea de document justificativ numai in conditiile in care furnizeaza toate informatiile prevazute in normele legale in vigoare" .
multumesc
constat si eu ca in 3512 nu mai apare specificat monetarul la grupa deconatarilor cu mijloace banesti. Pana in prezent eu il foloseam pentru a transfera banii intre 2 case situate la adrese diferite.
Acum ce sa inteleg, ce document justificativ folosesc chitanta sau dispozitie de plata, este totusi vorba de un transfer intre case
Personal ,utilizez registrul de casa pentru fiecare punct de lucru separat pentru a tine evidenta cat mai exacta.
In cazul acesta , incasarile le fac separat si folosesc ca document justificativ chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monetar Daniela Vorovenci Daniela Vorovenci Se mai utilizeaza monetarul ca document justificativ la regsitrul de casa? (vezi toată discuția)
Chitanta sau di/dp? AncaUrda AncaUrda Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)
Chitanta, dispozitie de incasare sau monetar? steluta79 steluta79 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Societatea noastra are sediu social si punct de vanzare cu amanuntul. In fiecare seara eu preiau de la vanzatoare o suma de ... (vezi toată discuția)