Parerea mea este ca nu aveati dreptul sa circulati,chiar daca permisul a fost eliberat in UK.In cazul savarsirii unei infractiunii pe teritoriul Roamniei se aplica legea romana,deci sunt incidente dip.Codului Penal.
Atentie dvs ati savarsit o alta infractiune in termenul de incercare stabilit de instanta in prima hotarare.Consultati avocat pentru ca de data aceasta pedeapsa care se va aplica s-ar putea sa fie inchisoare fara suspendare ,avand in vedere ca aveti antecedente penale.Succes!
Fiind in Romania,va supuneti legislatiei romanesti,astfel ca sanctiunea aplicata este corecta si legala.
Aflandu-va in interiorul termenului de incercare ,ati savarsit o noua infractiune,situatie in care se va revoca beneficiul suspendarii executarii pedepsei,conf.art.83 c.pern,urmand ca pedeapsa care va va fi aplicata pentru aceasta noua infractiune sa fie adaugata la pedeapsa de 6 luni,urmand sa executati cele doua pedepse cumulate,posibil chiar prin detentie.
Angajati un avocat pentru a va ajuta sa minimalizati consecintele juridice ale celor doua fapte
inca nu am primit hotararea judecatoreasca, si nu aveam de unde sa stiu daca am sau nu drept de circulatie in romania. iar cand am intrat in romania politia de frontiera m-a verificat in baza lor de date, daca nu aveam dreptul sa circul in romania mi se zicea .
va multumesc.:)
Ati participat la dezbateri si la pronuntarea sentintei ?
Daca da,atunci v-au fost puse in vedere disp.art.83 c.pen,care decurg din nerespectarea disp.art.81 c.pen,privind suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Nimeni nu poate invoca in apararea sa necunoasterea legii
nu am participat la pronuntarea sentintei, deci nu am fost instiintat ce pedeapsa mi s-a dat. Tin sa mentionez ca la ultimul termen la care am participat mi s-a zis de catre judecator ca sentinta e in pronuntare.
Vreau sa va intreb daca o hotarare judecatoreasca imi este trimisa la domiciliu?
In problema permisului de conducere, procesul s-a incheiat pe data de 9 aprilie 2009, eu mi-am scos duplicatul la permisul de conducere, ceeea ce inseamna ca celalalt automat mi l-au anulat autoritatile din UK, in august 2009 timp in care Politia Rutiera trebuia sa ma instiinteze in scris conform (Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice-Art. 247. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat va fi încunostintata în scris despre masura luata, în termen de cel mult 5 zile de la luarea hotarârii.), ceea ce nu s-a intamplat.
Vreau sa va intreb cum imi pot redobandi permisul de conducere pe cai legale.
VA MULTUMESC!