avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

Prin concediere colectivă se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de____ salariati.

Termenul de 30 zile se calculeaza de la data emiterii ultimei decizii de concediere sau de la data la care respectiva decizie si-a produs efectul (respectiv data incetarii contractului, dupa expirarea preavizului)?
Cel mai recent răspuns: ginnyy , utilizator 15:55, 18 Februarie 2008
pai e foarte clar. se refera la deciziile emise in curs de 30 de zile calendaristice. termenul de 30 de zile se calculeaza de la data emiterii primei decizii.
Si eu consider ca termenul se calculeaza de la data emiterii primei decizii.
www.avocatnet.ro/content/for...

Sunt de acord, insa am vazut o alta opinie (link mai sus)
Sunt cam in aceeasi situatie, evit o concediere colectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva danares1 danares1 1. A doua notificare privind concedierea colectiva la ce perioada fata de prima se intocmeste? 2. A doua notificare privind concedierea colectiva se ... (vezi toată discuția)
Notificare concediere colectiva LORYLORY73 LORYLORY73 Buna ziua!In data de 26.01.2011 am fost instiintati printr-o notificare ca suntem propusi ptr disponibilizareintrucat inteprinderea isi restrange ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva, termenul de 30 de zile consuello consuello Buna ziua, rog daca se poate ca cineva sa ma ajute cu un raspuns la urmatoarea intrebare : cum se calculeaza cele 30 de zile calendaristice la care se ... (vezi toată discuția)