avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie penrtu copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie penrtu copil

buna ziua, sunt o mama divortiata cu o fetita di 10 ani, locuiesc in italia impreuna cu fetita de trei ani si 8 luni, unde lucrez fara contract de munca. alocatia de stat ( o miserie di 42 RON ), pana in luna de iulie,alocatia era in numele tatalui fetitei, in luna august am cambiato pe numele meu ( cerinta care a facuto postasul din sat ), care incepand cu luna septembrie, mama mea nu a primit alocatia.cand a intrebat care este il motivul, raspunsul a venit sec, fiica ta este in italia si tu nu poti rdica banii.
intrebarea mea este: 1) daca pana acum mama a ridicat mereu alocatia fetitei, fiind pe numele tatalui, acum cand este pe numele meu este nevoie di procura?
2) cum pot sa fac o procura legalizata, aici in italia, si daca alocazia merge in banca, in vara pot sa fac cerere pentru a o reavea?
multumesc frumos pentru rabdare si intelegere.
Cel mai recent răspuns: gianinaursachi , utilizator 11:25, 15 Noiembrie 2010
Buna seara !
Solicitati plata alocatiei pe card ...sau faceti procura pt mama ... Cand reveniti in tara faceti cerere pentru repunere in plata .
Cel mai bine ar fi sa solicitati virarea alocatiei intr-un cont bancar deschis pe numele dumneavoastra, cont la care o sa aveti acces in orice moment.
Pentr ca mama sa efectueze operatiuni pe acest cont va avea nevoie de o procura speciala pentru banca X in care sa specificati ce anume operatiuni are dreptul sa faca.
va multumesc pentru atentia data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia fetitei mele Anaismir Anaismir Buna ziua, Va rog am nevoie de o indrumare: M-am separat de tatal fetitei si mi-a oprit fetita.Dupa sarbatori urmeaza sa il actionez in Instanta pentru a ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita, fara venituri, cu copil recunoscut de tata (cetatean strain) Angela36 Angela36 Buna ziua, Va rog ajutorul in urmatoarea situatie: Tocmai m-am intors din Italia cu fetita mea de 10 luni, pe care am nascut-o acolo si a fost recunoscuta ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)