As vrea sa fac contestatie pentru proba de alcoolemie la IML Iasi si cei de la politie nu-mi dau acceptul pentru contraexpertiza .Au acest drept ? Care este cauza impotrivirii? Mentionez ca am fost depistat cu o alcoolemie de 1.3.Cum trebuie sa procedez?
Dvs., prin avocat, trebuie sa faceti o cerere motivata.
Organul, motivat, va admite sau va respinge cererea.
Depinde si cat de bine motiveaza avocatul dvs. dar depinde de mai multe lucruri...
Expertiza privind calculul retroactiv al alcoolemiei poate fi solicitata atat in faza de urmarire penala cat si in fata primei instante.
Respingerea unei astfel de cereri echivaleaza cu incalcarea dreptului la aparare.
Formulati cererea in scris in dublu exemplar, unul il depuneti iar pe unul luati viza depunerii la dosar.
Daca v-a fost recoltata doar o proba, pentru ca vad ca ne dati o singura valoare, atunci recalcularea nu se mai poate face.
Expertiza de recalculare a alcoolemiei se efectueaza numai in cazurile in care s-au recoltat doua probe de sange la interval de o ora intre ele.
Da, din pacate doar organul de urmarire penala (sau procurorul) dispune asupra efecutarii expertizei sau asupra suplimentului sau a efectuarii unei noi expertize.
Trebuie vazuta motivarea. Cel mai bine ar fi (asa cum au aratat si colegii) sa faceti o cerere scrisa si sa luati viza prin registratura. In acest fel responsabiliuzati organul de cercetare sa raspunda si sa va comunice raspunsul. Apoi contestati raspunsul pe linie ierarhica.
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat!
Contraexpertiza
As vrea sa cunosc mai multe detalii despre modul in care se face recalcularea alcoolemiei ,la IML . Depinde calculul de inaltime,de greutate ? Ce sanse am sa ... (vezi toată discuția)