Recalcularea alcoolemiei este indicata sa se ceara cand alcoolemia persoanei depistate de politie este in urcare,alcoolul urca sau scade cu 0,15-0,20 la mie intr-o ora.Motivul pentru care se cere recalcularea alcoolemiei este pentru stabilirea alcoolemiei in momentul in care acea persoana a fost prinsa de politie.
problema este ca a fost stabilita odata alcoolemia si se doreste recalcularea alcoolemiei. Ce motive s-ar putea invoca pt a obtine permisiunea sau aprobarea recalcularii alcoolemiei?
Depinde daca au fost respectate unele aspecte legale sau tehnice ale recoltarii alcoolemiei.de exemplu, atunci cand vi s-a recoltat sangele, locul a fost dezinfectat cu alcool sanitar , sau apa si sapun? (corect era cu apa si sapun); daca recoltarea analizei de sange si examinarea fizica a dvs.. au fost realizate i n prezenta unui martor. Avem Legea nr. 459 privind organizarea si si functionarea institutiilor de medicina legala. In cadrul Institutului de medicina Legala , , Mina Minovici" functioneaza comisia de avizare si control a actelor medico-legale. si Consiliul superior de medicina legala.
recalcularea poate fi solicitata fara motivare chiar, intrucat este un drept al celui invinuit. problema este ca atunci cand soliciti acest lucru trebuie sa fii in cunostinta de cauza sau sa vorbesti cu un avocat mai inainte pentru a nu-ti agrava situatia.
Legislatie
kacio
Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)