avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare provizorie pe cautiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare provizorie pe cautiune

daca esti eliberat provizoriu pe cautiune cu o serie de restrictii cand sunt acestea ridicate?trebuie sa te prezinti la instanta? te citeaza instanta? inceteaza de drept dupa 30 de zile chiar daca judecatorul in incheiere nu a mentionat perioada ci doar pana la terminarea anchetei? terminarea anchetei nu este considerata odata cu prezentarea materialului? rechizitoriul cum il primesti daca esti in libertate ?
daca mi-ati lamuri aceste aspecte v-as multumi fffffffffffffff mult!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stan , Avocat 22:47, 12 Noiembrie 2010
Restrictiile liberarii sunt ridicate doar prin incheiere de instanta in timpul judecatii sau prin sentinta. Ele sunt perpetue si nu se prelungesc ca arestarea. Totusi eu zic ca sunt preferabile privatiunii de libertate... Rechizitoriul nu se comunica, decat daca esti arestat
trebuie cerut de noi ridicarea restrictiilor sau la primul termen de judecata stabilit de instanta se pune in discutie mentinerea sau ridicarea restrictiilor?
Se face o cerere de ridicare a controlului judiciar, desigur argumentata cat mai temeinic. Nu v-a facut avocatul dvs asa ceva pana acum!? Bine, este posibil ca situatia sa fie de asa natura incat o astfel de cerere sa fie vadit nefondata!
Oricum, vorba colegului, mai bine in liberatte cu restrictii decat in arest:)!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Rechizitoriul nu il primiti daca va aflati in libertate.
Va face xerox avocatul.

Trebuie sa respectati obligatiile pana cand scrie in hotararea instantei.
in incheiere se mentioneaza ca pana la finalizarea anchetei...materialul este deja prezentat..deci?

Alte discuții în legătură

Arest preventiv ContSters176959 ContSters176959 buna seara . in cazul carderilor , cu acuzatii de constituire de grup infractional ,si phishing , dupa 6 luni de arest preventiv mai sunt sanse sa se judece in ... (vezi toată discuția)
Elib.sub control judiciar tayson tayson buna seara. in cursul cercetarii judecatoresti,persoana fiind arestata,ce putem cere(cu mai multe sanse de reusita)obligatia de a nu parasi localitatea sau ... (vezi toată discuția)
Care este cea mai mica pedeapsa pe care acestia o pot lua? iamwhoiam iamwhoiam Buna ziua. As vrea sa adresez si eu o simpla intrebare. Fostul meu prieten a fost arestat si banuiesc ca se afla in arest preventiv acum . Nu are dreptul de as ... (vezi toată discuția)