avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale decizie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

decizie administrator

Am urmatoarea situatie:
SRL doreste reorganizarea activitatii la un punct de lucru, desfiintarea locului de munca.
Hotararea trebuie sa fie luata de AGA sau de administator>?

Mentionez ca in actul constitutiv se specifica doar ca societarea e administrata de _____, cu puteri depline de reprezentare a societatii in fata taertilor
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cornila , Consultant resurse umane 11:16, 29 Septembrie 2009
asa e

am vazut dupa aceea

dar raman la parerea mea
"Eu as contesta-o tocmai pentru ca a fost emisa de un organ care nu are atributia de a conduce societatea si de a hotari in privinta personalului "

Nu sunt de acord, e ca si cand ai spune ca poti contesta un act incheiat de mandant pe motiv ca nu a fost incheiat de de mandatar.

Administratorul unei societati nu este altceva decat un mandatar al asociatilor (numit prin actul constitutiv) si se aplica regulile de la mandat.
Administratorul are acele drepturi si obligaatii stabilite de asociatii societatii, acestia din urma putand oricand extinde sau limita limitele mandatului acordat. ;)
Cel mai corect era ca AGA sa adopte o hotarare privind restrangerea activitatii punctului de lucru/inchiderea lui, iar administratorul sa aduca la indeplinire aceasta hotarare prin emiterea de decizii de concediere individuala si altele.
lory10 a scris:
Cel mai corect era ca AGA sa adopte o hotarare privind restrangerea activitatii punctului de lucru/inchiderea lui, iar administratorul sa aduca la indeplinire aceasta hotarare prin emiterea de decizii de concediere individuala si altele.

Perfect de-acord, asa era normal pentru ca relatia dintre asociati si administrator depaseste cu mult cadrul unui mandat. Administratorul nu e mandatarul asociatilor, ci al societatii insesi, pe care o reprezinta si o conduce. Asociatii nu conduc societatea, pot influenta acest lucru numai prin trasarea atributiilor administratorului.
lory10 a scris:

Corect, Legea 31 prevede ca deciziia desfiinţarii uneia sau a mai multor unităţi ale societăţii se ia de catre AGA.

Alte discuții în legătură

Puteri limitate administrator Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua si la Multi Ani! Am urmatoarea situatie: o societate comerciala doreste sa isi schimbe administratorul si doreste ca cel nou numit sa aiba puteri ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator srl chrispp chrispp Cum pot revoca asociatii care detin 100% din capital administratorul? Conform act constitutiv doar administratorul poate convoca AGA. Exista vreo solutie de ... (vezi toată discuția)
Administrator srl stela chelner stela chelner Buna seara, Ce inseamna administrator cu puteri depline la o societate cu raspundere limitata? Va multumesc . (vezi toată discuția)