avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vazare de bunuri intre pers.fiz . si persoana juridica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vazare de bunuri intre pers.fiz . si persoana juridica

Buna ziua,

Am nevoie de o sugestie in urmatoare problema. Avem o firma de dezvolatare web si am vandut un site facut de sotul meu inainte ca noi sa avem firma cu acte in regula, dar acum figureaza ca si produs realizat in firma, pentu ca am taiat factura pe banii primiti , am intocmit un contract de vanzare cumparare.
Noi nu am dori ca toata suma incasata sa apar pe profit, deoarece au fost numeroase cheltuieli pentru relizarea lui, cheltuieli pe care le-am suportat din buzunarul nostru, inainte sa avem firma. Intrebarile mele mele sunt urmatoarele:
1.Daca facem un contract de vanzare cumparare intre sotul meu ca si pers fiz . si firma, reprezentata de mine, in acre sa stipulam ca pret al vanzarii, suma cheltuita de noi cu realizarea site-lui, este necesara autentificarea lui la notariat?
2. Sotul meu ca si pers. fiz va trebui sa plateasca impozit pe suma prevazuta in contract?
3.Pe langa contractul de vanzare cumparare mai e nevoie si de o declaratie pe propria raspundere, din partea sotului, din care sa rezulte ca bunul vandut facea parte din patrimoniul personal?

Multumesc anticipat .
Soul
Cel mai recent răspuns: bbn_1982 , utilizator 02:09, 18 Decembrie 2009
Ceva nu este in regula - site s-a vandut inainte de infiintarea Societatii comerciale DA?
2) in ce baza figureaza produsul in societate?cum s-a facut inregistrarea?
3 ) daca s-a vandut el este un venit generator de profit.
4)cheltuielile aferente veniturilor sunt deductibile numai in baza documentelor reglementate de legislatia in materie fiscala.
5)sotul este autorizat? este inregistrat la finante ca realizeaza venituri din profesii liberale, sau comerciale ca P.F.A.?
Deci raspunsul meu la problemele tale este Nu va sfatuiesc sa faceti ce ati scris mai sus.
Cum ati intocmit factura daca nu ati avut firma in acel moment?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc tva? avas avas Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor firmei de catre debitor inainte de executarea silita ariana03 ariana03 Buna ziua, In urma unui proces, am castigat in instanta o suma de bani, reprezentand despagubiri datorate de fostul angajator. Intrucat nu a fost de acord sa ... (vezi toată discuția)
Donatie din crowdfunding clarax clarax Nu stiu cate persoane cunosc conceptul de Crowdfunding, dar pe scurt: eu propun un proiect cu tricouri deosebite, persoane fizice doneaza bani pentru ca eu sa ... (vezi toată discuția)