avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz plata dauna rca ARDAF
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz plata dauna rca ARDAF

Buna Seara!Am si eu o problema cu cei de la ardaf...In data de 4 nov 2010 un cetatean cu o dacie nu s-a asigurat si mi-a "taiat" calea,rezultand daune atat la masina mea cat si la a dumnealui. Am chemat politia rutiera,s-au efectuat constatarea + p.verbal (din care rezulta vinovatia asiguratului ardaf-dacia) .
Am mers la ardaf cu rca-ul omului + cetateanul, inspectorul de daune a facut constatarea(foto,declaratii,etc) si a zis ca nu este nici o problema.
Astazi a venit "surpriza"..am fost apelat de la service ca dosarul a fost respins;fapt ce a generat vizita mea la sediu ardaf(turnu severin) unde mi-a fost inmanata o foaie prin care sunt instiinat ca asiguratorul va face verificari suplimetare in termen de 3 luni?!?.
Mentionez ca nu am casco...iar asteptarea de 3 luni mi se pare cel putin absurda :( .Am depus deja plangere la ANPC si CSA(tot astazi -online). Am nevoie de un sfat ..ce pot face sa scurtez perioada de asteptare ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:03, 14 Noiembrie 2010
Nu puteti scurta termenul pt ca este prevazut in normele CSA, care a scurtat termenul de plata la 15 zile dar a lungit inexplicabil termenul de cercetare proprie dand apa la moara asiguratorilor sa tergiverseze si sa intarzie plata dosarelor. Sfatul meu este sa consultati si un avocat specializat pe daune din asigurari si sa-l aveti pregatit pt ca eu prevad ca CSA va trimite reclamatia dv la asigurator sa va dea un raspuns iar ANPC va trimite la CSA si tot asa suntem buni doar de plata.Daca nu veti primi un raspuns favorabil, atunci apelati la instanta cu ajutorul acelui avocat de care v-am vorbit.
In ultimele ordine ale CSA-ului, care reglementeaza asigurarea RCA, inclusiv Directivele Europene se prevede pentru firmele de asigurare acest termen de 3 luni in care au dreptul sa isi desfasoare investigatii proprii cu privire la cauzele si imprejurarile accidentului si a persoanei vinovate de producerea pagubelor, urmand ca in acelasi termen, sa dea persoanei pagubite, adica dvs., un raspuns motivat asupra concluziilor specialistilor asiguratorului.
IAdica, de aceasta data, au procedat " ca la carte".:) si nu va ramine decat sa asteptati raspunsul final.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
Solicitati motivatia respingerii platii despagubirii. Formulati obiectiuni. Va recomand sa apelati la serviciile unui expert judiciar auto pentru formularea obiectiunilor. Convocati asiguratorul la conciliere. Daca rezultatul concilierii este negativ actionati societatea de asigurare in judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Dauna auto capatina_cristi capatina_cristi am introdus dosarul de dauna in urma cu 03 luni si nici pana in momentul de fata nu mi s-a transmis nimic .imi spun ca dosarul este in cercetari, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)