avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CAS retroactiv pt persoana fizica fara venituri ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CAS retroactiv pt persoana fizica fara venituri in ultimii 5 ani

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste informatia despre unde si cat trebuie sa plateasca CAS retroactiv o persoana fizica ce nu a avut venituri in ultimii 5 ani?

Multumesc,
Ana
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 11:27, 13 Noiembrie 2010
Baza lunară de calcul a sumelor datorate de cei care vor să plătească retroactiv pentru ultimii ani şi să beneficieze astfel de vechime în plus la pensie este valoarea unui salariu minim brut pe ţară, garantat în plată, reglementat de legislaţia în vigoare pentru fiecare din perioadele pentru care se solicită asigurarea în sistemul public de pensii.

Cei interesaţi trebuie să plătească între 27,5 şi 31,5 la sută din valoarea salariului lunar minim brut pe ţară, aşa cum a fost el reglementat prin acte normative din 2005 şi până acum, sumă care va fi "actualizată" cu indicele de inflaţie.

Plata sumelor către bugetul de pensii se face fie într-o singură tranşă, fie eşalonat, "dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2010".
Va multumesc pentru raspuns,

Aceasta plata se face la trezoreria de sector sau unde?

Exista formular special sau pur si simplu merg acolo si platesc pentru CNP-ul respectiv?

Calculul trebuie sa il fac eu sau exista deja facut pentru salariile minime brute, pentru ultimii 5 ani?
mergeti la casa de pensii si o sa primiti toate informatiile necesare. calculul il au facut ei acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii cas retroactiv madara madara Am auzit ca s-ar fi dat un act normativ prin care cei care doresc pot achita contributia pentru pensie retroactiv.Ma intereseaza acest lucru pentru tatal meu ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa cu neplata cass pavelcosty pavelcosty Buna ziua.Sotia mea are o intreprindere individuala deschisa in 2003.atunci am intrebat la camera de comert, ce dari avem de dat catre stat si n-i sa raspuns ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva cas laura pop laura pop Am pensie 730lei si sint pensionata din mai 2008 cu pensie la limita de virsta.In ultimii 4/5 ani nu am lucrat si pt.asta trebuie sa platesc CAS ,pt.perioada ... (vezi toată discuția)