avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie

Buna.Un prieten a fost prins beat la volan.Dupa ce i s-au supus testele, dupa ce au venit rezultatele, 1.23 acum trebuie sa astepte citatia sa fie chemat la judecata.Deja au trecut 3 luni de zile si nu a mai venit.Alt prieten asteapta de 7 luni de zile si nici pana acum nu a primit-o.Vroiam sa intreb se poate face ceva ca sa vina mai repede???Sa vorbeasca cu cineva sau orice??????:sorry:
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
g3o, utilizator
Poate cei de la politie sau cei de la parchet au r5atacit documentele dosarului printr-un sertar , poate din cauza pre multor dosare pe cele fara victime le-au dat mai la spate, cine stie? Dar nu inteleg de ce va grabiti? libertatea nu e buna?
Inteleg ca in ambele cazuri dosarele se afla in faza cercetarilor penale, acum depinde unde, la politie sau la parchet.
Inainte de trimiterea in judecata dosarul de la politie este inaintat parchetului pe baza unui referat in care organele de cercetare penala fac o propunere care poate fi confirmata sau nu de procuror.
In cazul trimiterii in judecata ,faza cercetarilor penale se incheie prin prezentarea materialului de urmarie penala inculpatului si apoi intocmirea actului de inculpare-rechizitoriul dupa care dosarul va fi inaintat instantei competente sa judece cauza in prima instanta.
Cu alte cuvinte, citatie de la instanta veti primi dupa ce va fi finalizata urmarirea penala prin rechizitoriu.
Pana atunci va puteti interesa unde se afla exact dosarul si puteti formula o cerere prin care sa va fie comunicat stadiu cercetarilor penale.
In cazul condamnarii pentru art.87 al.1 din Oug195/2002 permisul dvs. se va anula si va veti putea prezenta pentru obtinerea unui alt permis pentru toate categoriile avute anterior condamnarii dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ( in cazul in care veti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Deci el se afla acum in urmarire penala...Si cui trebuie sa i trimita cererea aceea??Doresc mai multe detalii despre asta.....deci poate sa se intereseze de starea dosarului?????????
Asa cum spuneam ,intai de toate trebuie sa aflati unde se afla dosarul- politie sau parchet si apoi se poate formula cererea de care aminteam mai sus.
Cererea se adreseaza organului de urmarire care are spre cercetare dosarul.
Pai dosarul se afla la parchet din cate stiu scuza-ti ca am omis sa spun asta

Alte discuții în legătură

Alcoolemie g3o g3o Buna seara.Am adaugat o intrebare pe acest forum acum ceva timp in legatura cu o problema a unui prieten. CITEZ: Buna.Un prieten a fost prins beat la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool amenda administrativa marigel marigel In data de 13!!!!!august, am ramas fara carnet pt. alcoolemie 0.58 in aerul expirat. Spun pe scurt. A durat vreo 2 luni jumate ca sa ma cheme la politie:nu am ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege in care sa se specifice dreptul de a da declaratii? A.P. A.P. Vreau sa dau o declaratie si nu vrea nimeni sa o primeasca. Am un dosar pentru conducere sub influenta alcoolului. Momentan dosarul a fost trimis de la ... (vezi toată discuția)