avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista vreo lege in care sa se specifice dreptul de a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista vreo lege in care sa se specifice dreptul de a da declaratii?

Vreau sa dau o declaratie si nu vrea nimeni sa o primeasca. Am un dosar pentru conducere sub influenta alcoolului. Momentan dosarul a fost trimis de la procuratura la cercetari penale in cadrul politiei in vederea calculului retroactiv al alcoolemiei. Procurorul mi-a spus ca trebuie sa dau o declaratie in acest sens la politie. Politistul de la cercetari penale nu vrea sa-mi ia declaratie, spunand ca trebuie sa o dau la procuror. Dosarul , fizic este la politie. Eu ce as putea sa fac acum, avand in vedere ca nimeni nu vrea sa-mi ia declaratie? Cum pot sa dau declaratie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:16, 18 Decembrie 2009
Asteptati sa fiti chemat (citat) pt. a da declaratia, care poate fi data atat la procuratura cat si la politie. Foarte bine ar fi daca ati fi insotit si de un avocat.
Buna ziua

In momentul in care dvs ati savarsit aceasta infractiune dosarul de la politie pleaca la Parchet pentru numar unic iar apoi se intoarce la politie unde va fi atribuit unui agent pentru cercetari. Daca ati fost chemat la politie dupa aceasta procedura sa dati declaratii si ati cerut recalcularea alcoolemiei organul de cercetare penala ia act de cererea dvs si se adreseaza IML. Daca ati trecut de faza de cercetare la politie si dosarul a fost trimis cu o anumita solutie la Parchet ,iar acolo dvs ati solicitat recalcularea sau procurorul a solicitat recalcularea declaratia trebuie sa o dati la Parchet in fata procurorului.
Parerea mea este sa va angajati avocat.
Cine stie ce aiureli doriti sa declarati de nu are nimeni timp de dvs.
In mod normal si logic,de altfel,dupa recalcularea alcoolemiei,veti fi citat sau anuntat sa va prezentati pentru a da declaratie cu privire la noile imprejurari rezultate ,dar si cu privire la fapta,fie la politie,fie la procurorul de caz.
Recalcularea alcoolemiei poate stabili in functie cifra acesteia,astfel cum va fi stabilita de catre comisia IML,incadrarea juridica a faptei dvs.(contraventie sau fapta penala)si de aceea ,probabil,se mai astepta pana sa fiti chemat sa dati declaratie.
...daca nu sunteti citat...va puteti prezenta totusi personal la parchet/politie si sa invocati prev art 6 alin 2 CPP.....
Sau va puteti expune pct de vedere in scris si sa il inregistrati la politie/parchet...are aceeasi valoare ca si declaratia! Si chiar ar fi mai bine sa fiti ajutat de cineva cu pregatire si experienta sa pregatiti un material scris , apararea dvs, pe care sa il inregistrati apoi la dosarul de urmarire penala.....
Punctul de vedere al procurorilor este "audiez numai daca si cand consider eu (procurorul) de cuviinta.." ceea ce nu este tocmai cf legii.....

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, alcool Adrian.Craciun Adrian.Craciun In data de 1 mai 2010 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru ca am fost depistat cu o alcoolemie de 0.59 in aerul expirat , respectiv 1.45 cu 1.35 in ... (vezi toată discuția)
Este adevarat sau nu? gypoforu gypoforu am un dosar penal pt alcool si am fost trimis in judecata.probele au fost:0.85,0.75 in sange iar la recalculare mia iesit 0.90.intrebarea mea este:pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket. care este procedura? andrada2222 andrada2222 Care este procedura in cazul unui furt din supermarket unde prejudiciul a fost recuperat si chemata politia? S-a luat o declaratie la seful de supermarket si ... (vezi toată discuția)