avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista vreo lege in care sa se specifice dreptul de a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista vreo lege in care sa se specifice dreptul de a da declaratii?

Vreau sa dau o declaratie si nu vrea nimeni sa o primeasca. Am un dosar pentru conducere sub influenta alcoolului. Momentan dosarul a fost trimis de la procuratura la cercetari penale in cadrul politiei in vederea calculului retroactiv al alcoolemiei. Procurorul mi-a spus ca trebuie sa dau o declaratie in acest sens la politie. Politistul de la cercetari penale nu vrea sa-mi ia declaratie, spunand ca trebuie sa o dau la procuror. Dosarul , fizic este la politie. Eu ce as putea sa fac acum, avand in vedere ca nimeni nu vrea sa-mi ia declaratie? Cum pot sa dau declaratie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:16, 18 Decembrie 2009
Inculpatul are dreptul de a se apara , nu o obligatie in acest sens .
In vederea aflarii adevarului , agentii de politie /procurorul trebuie sa procedeze la audierea acestuia (altminteri , nu ar putea fi stabilite imprejurarile in care fapta a fost savarsita).
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
O declaratie poate ajuta sau infunda persoana acuzata.
Aveti timp.
Faceti o cerere in scris daca nu aveti multe de povestit.Este mai usor asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, alcool Adrian.Craciun Adrian.Craciun In data de 1 mai 2010 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru ca am fost depistat cu o alcoolemie de 0.59 in aerul expirat , respectiv 1.45 cu 1.35 in ... (vezi toată discuția)
Este adevarat sau nu? gypoforu gypoforu am un dosar penal pt alcool si am fost trimis in judecata.probele au fost:0.85,0.75 in sange iar la recalculare mia iesit 0.90.intrebarea mea este:pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket. care este procedura? andrada2222 andrada2222 Care este procedura in cazul unui furt din supermarket unde prejudiciul a fost recuperat si chemata politia? S-a luat o declaratie la seful de supermarket si ... (vezi toată discuția)