avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... este adevarat sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

este adevarat sau nu?

am un dosar penal pt alcool si am fost trimis in judecata.probele au fost:0.85,0.75 in sange iar la recalculare mia iesit 0.90.intrebarea mea este:pe parcursul anchetei politia si procuratura era obligata sau nu sa-mi trimita citatii prin care sa ma prezint pentru declaratii deoarce eu am fost anuntat verbal de la "anumite" surse insa niciodata nu am primit nimic scris in afara de citatia prin care trebuie sa ma prezint la proces.poate fi considerat acest lucru "lipsa procedura" la proces?
Cel mai recent răspuns: ContSters97923 , utilizator 20:22, 19 Octombrie 2009
erau obligate si politia si procuratura sa va citeze, macar la prezentarea materialului,
ati putea sustine ca v-au incalcat dreptul la aparare daca aveau adresa unde locuiti efectiv si nu v-au citat,
nu trebuia sa solicitati recalcularea cand alcoolemia a fost mai mica la proba a doua,
Organele de urmarire penala au facut cercetari in urma carora au ajuns la concluzia ca ati savarsit o fapta penala, iar prin Rechizitoriu v-au trimis in judecata. Sa inteleg ca nu ati fost audiat la politie sau parchet? Nu vi s-a luat nicio declaratie? Sau ati dat aceste declaratii, fiind totusi anuntat ,,verbal", asa cum spuneti dvs? Faptul ca ati fost trimis in judecata inseamna ca urmarirea penala s-a incheiat si s-a pus in miscare actiunea penala. Nu poate fi vorba de ,,lipsa de procedura" in faza de urmarire penala, din moment ce ati dat declaratii, indiferent cum ati fost anuntat sa va prezentati la politie sau parchet. Fiti atent insa acum cu citatiile, la Judecatorie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, alcool Adrian.Craciun Adrian.Craciun In data de 1 mai 2010 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru ca am fost depistat cu o alcoolemie de 0.59 in aerul expirat , respectiv 1.45 cu 1.35 in ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege in care sa se specifice dreptul de a da declaratii? A.P. A.P. Vreau sa dau o declaratie si nu vrea nimeni sa o primeasca. Am un dosar pentru conducere sub influenta alcoolului. Momentan dosarul a fost trimis de la ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan + accident + vatamare corporala adx adx Buna seara, Situatia (dosarul) se prezinta astfel: Persoana X si alte 2 persoane se urca intr-o masina. Toate cele 3 persoane au consumat bauturii acoolice. ... (vezi toată discuția)