avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie

Buna seara.Am adaugat o intrebare pe acest forum acum ceva timp in legatura cu o problema a unui prieten.

CITEZ:
Buna.Un prieten a fost prins beat la volan.Dupa ce i s-au supus testele, dupa ce au venit rezultatele, 1.23 acum trebuie sa astepte citatia sa fie chemat la judecata.Deja au trecut 3 luni de zile si nu a mai venit.Alt prieten asteapta de 7 luni de zile si nici pana acum nu a primit-o.Vroiam sa intreb se poate face ceva ca sa vina mai repede???Sa vorbeasca cu cineva sau orice????

Sunt revoltata de acest sistem si modul in care decurc lucruriile daca de exemplu pedeapsa minima ar fi 1 an fara permis+ acest termen lung de asteptare care nu stie cat dureaza poate alt an cat va trebui sa astepte??...este penibil dar ma rog nu imi bat capul acum cu alte prostii...
Revenind la subiect o doamna destul de draguta mi-a dat un raspuns la acest subiect si a spus ca "Pana atunci va puteti interesa unde se afla exact dosarul si puteti formula o cerere prin care sa va fie comunicat stadiu cercetarilor penale.:

Si acum va cer ajutorul 1..chiar se poate face asta???
2.Sa imi dea cineva un exemplu de cerere daca nu cer prea mult...
3.Altceva ce se mai poate face in acest caz din experienta dumneavoasta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:45, 4 Ianuarie 2011
Mergeti la politia care a deschis dosarul de cercetare penala si depuneti o cerere obisnuita prin care doriti sa aflati stadiul cercetarilor in dosarul respectiv. O sa primiti un raspuns si cu el trebuie sa mergeti la parchetul unde a fost trimis dosarul sau daca este tot la politie atunci va trebui sa va adresati esalonului imediat superior celui care a intarziat dosarul.
1.Da, chiar se poate formula o cerere asa cum v-am raspuns anterior aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
2.Altceva, ar mai fi angajarea unui avocat care sa verifice unde si de ce s-a "impotmolit " dosarul.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
g3o a scris:


Si acum va cer ajutorul 1..chiar se poate face asta???
2.Sa imi dea cineva un exemplu de cerere daca nu cer prea mult...
3.Altceva ce se mai poate face in acest caz din experienta dumneavoasta.
Multumesc


Puteti solicita si urgentarea cercetarii dar nu cred ca este indicat sa procedati personal, fara avocat, in acest mod.
Daca ati avea avocat angajat acesta ar putea grabi lucrurile daca stie cum sa o faca si fara sa se supere organul de cercetare penala.
Poate exista si posibilitatea sa se supere procurorul...daca grabiti lucrurile desi din punctul meu de vedere aveti dreptate...

avocat Claudiu Lascoschi
Imi este greu sa inteleg de trebuie ca o cerere de urgentare a cercetarilor trebuie sa fie formulata de un avocat si cum ar putea grabi acesta cercetarile.
Eu cred ca rolul avocatului este cel de a-i asigura clientului o strategie de aparare care sa ii asigure macar minimalizarea consecintelor juridice ale faptei sale
Ca are sau nu nevoie de avocat,va aprecia user-ul
Mergeti in audienta ,cu un memoriu,la primul procuror al parchetului care supravegheaza cercetarile si aratati-i situatia,solicitand interventia acestuia pentru urgentarea cercetarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie g3o g3o Buna.Un prieten a fost prins beat la volan.Dupa ce i s-au supus testele, dupa ce au venit rezultatele, 1.23 acum trebuie sa astepte citatia sa fie chemat la ... (vezi toată discuția)
Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - politia rutiera georgecostea69@gmail.com georgecostea69@gmail.com Salut toti membrii acestui forum, va rog sa-mi spuneti cum pot contesta si unde un proces verbal intocmit de un agent constatator al politiei rutiere.Motivul ... (vezi toată discuția)