avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Intrebarea mea ar fi ....daca tatal meu a decedat acum 6 ani si nu a fost dezbatuta succesuiunea, cum as putea s-o rezolv cat mai ieftin posibil. Succesorii suntem eu, fratele meu si mama noastra, mentionez ca nu exista nici un fel de neintelegere intre noi. Numai ca nu ne permitem sa platim milioane si nici masa succesorala nu merita investiotia. Avem totusi nevoie de succesiune pentru a putea inscrie imobilul in cartea funciara.
Daca cineva are vre-o solutie as fi bucuros.
Cel mai recent răspuns: Iceberg , utilizator 13:52, 16 Noiembrie 2010
Faceti actiune in instanta, evaluati bunurile de impartit la o valoare minima, platiti taxa de timbru si timbru judiciar, la primul termen de judecata va prezentati cu totii pentru a semna tranzactia. Dupa pronuntare, aveti posibilitatea sa va luati taxa achitata inapoi.
Multumesc frumos pentru promptitudine.... intrebarea ar fi .... in ce consta "posibilitatea" de a cere taxa inapoi?..Adica ce implica aceasta solicitare si pe ce baza sau temei se poate cere o astfel de taxa inapoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune Succesorul Succesorul Buna Ziua, Tatal meu a decedat acum citeva luni. Mama mea si cu mine suntem singuri mostenitori. Mama impreuna cu tata detin un apartament si un teren. ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire printr-o cerere adresata instantei ContSters126583 ContSters126583 doresc sa deschid mostenirea printr-o cerere adresata instantei pentru a reduce costurile notariale mari. exista un model pentru aceasta actiune? instanta ... (vezi toată discuția)