avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu stiu ce sa fac,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu stiu ce sa fac,

..nu stiu daca conteaza pentru inceput numele, dar problema mea ma nelinisteste si nu stiu cum sa procedez, am divortat acum doi ani, si am un copil cu reclamantul, dupa divort minorul mi-a fost incredintat pentru crestere si educare, eu am tinut foarte mult la casnicie, si nu am vrut deloc sa divortez chiar daca am fosta inselata, mintita, umilita(m-am rugat de eleva care imi "furase" sotul si tatal copilului, sa nu-mi strice familia, dar degeaba!), si pentru ca nu voiam sa divortez am fost batuta pe "tema" asta, in cele din urma am acceptat, si am fost de acord cu el sa divortam, ...de copil aproape ca nu la interesat, a ramas doar sa-mi plateasca pensia alimentara, si atat..., intre noi era o intelegere tacita ca atunci cand el dorea, si putea mai lua copilul la el duminica, cateva ore,asta la initiativa mea, fiindca copilul inca nu intelegea si isi cauta tatal, in ultimul timp am cunoscut pe cineva si incerc sa-mi refac viata, copilul s-a atasat foarte mult de prietenul meu, de mult timp ii spune tati, noi ne cunoastem de aproximativ un an, si totul este bine, intre timp, "fostul" a aflat si sub pretextul "sa-mi permite-ti exercitarea drepturilor parintesti fata de minor.." si-a impus in cererea de chemare in judecata o "multime" de "dorinte", sub pretextul ca parata, nu poate compensa lipsa unui tata iar el nu poate fi de acord cu asta!...eu sunt de acord cu faptul, ca copilul la 2 ani plangea si tragea de el "tati nu pleca", iar el nici nu a intors capul, de altfel divortul nostru a fost pe tema ca isi gasise alta, si nu-l mai interesa.., acum nu stiu ce sa fac, il stiu mincinos si fara scrupule.., apropo,divortul sa pronuntat din culpa comuna, am mers pe mana lui, fiindca imi era rusine si nu doream sa petrec prea mult pe la tribunal..., am nevoie de avocat obligatoriu, sau pot sa ma reprezint singura...
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:24, 14 Noiembrie 2010
Opinia mea este ca aveti nevoie de avocat si am sa va explic si de ce.
Dreptul tatalui de a avea legaturi persoanale cu minorul este clar, stabilit de lege si in cazul in care parintii nu ajung la o intelegere privind modul de exercitarea al acestuia este necesar a fi stabilit pe cale judecatoreasca., insa programul de stabilire vizitare minor, daca este stabilit asa, va dau un exemplu "
tatal are dreptul sa ia in domiciliul sau o luna minorul in vacanta de vara a acestuia" aveti supriza ca perioada sa nu fie delimitata exact, tatal sa vina azi sa ia minorul trei zile..apoi..peste trei alte cateva zile, pana insumeaza o luna din lunile afectate vacantei de vara, si nu va puteti opune ca, deh nu incalca hotararea, ori asta presupune o data hartuiala mamei, iar pe de alta a copilului.
Desi aparent vorbim de o actiune simpla, de la modul cum a fost stabilit programul intr-o hotarare ,pot apare disensiuni si tensiuni inutile care pot fi astfel inlaturate printr-un mod clar si eficient pentru toate partile implicate.
Acum ramane sa apreciati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
...oare chiar asa sa fie.., "deh nu incalca hotararea, ori asta presupune o data hartuiala mamei, iar pe de alta a copilului...", cand a plecat nu la interesat copilul, acum ca imi refac viata DA, dar eu stiu ca vrea sa-si bata joc, sa-mi aduca instabilitate in viata atat mie cat si copilului, pentru care nu face si nu a facut nimic, decat ia platit pensie alimentara.., solutia pentru mine care este, copilul meu este foarte vulnerabil pe plan emotional, si nu vreau sa-mi petrec viata cu el pe la psihiatrie, ca asa vrea un "om de doi bani"..., in hotararea de divort copilul mi-a fost incredintat spre crestere in urma unei anchete sociale, citez: "fata de acordul reclamantului, concluziile referatului de ancheta sociala intocmit de directia de asistenta sociala a primariei municipiului barlad, instanta apreciaza ca este in interesul minorului sa fie incredintat mamei in conditiile art.42 codul familiei, art.31 din legea nr. 272/2004" atat este in sentinta de divort referitor la copil, daca era un tata interesat isi cerea drepturile atunci (parerea mea!), dar atunci nu stia cum sa scape mai repede...., iar pentru asta acum eu trebuie sa sufar alturi de copilul meu, si sa-mi sric ceea ca ma chinui sa fac, un viitor pentru copil!
Tatal are dreptul sa solicite stabilirea dreptului de vizita atat in cadrul procesului de divort cat si pe cale separata.
Faptul ca reclamantul a fost de acord cu incredintarea minorului catre dvs. iar ancheta sociala a concluzionat ca este in interesul minorului sa va fie incredintat, sunt aspecte fara relevanta fata de actiunea promovata de tata si de intrebarea adresata noua pe acest forum adica " am nevoie de avocat sau pot sa ma reprezint singura"?
Eu altceva incercam,sa va explic, dar se pare ca nu ati inteles sau nu vreti sa intelegeti.
Poate veti intelege mult mai bine daca veti solicita o consultatie contracost unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui divortat marius 38 marius 38 va rog frumos sa-mi spuneti daca legea prevede o anumita limita de timp minima la care are dreptul tatal divortat sa ia copilul minor la domiciliul sau (sau la ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Divort adinaraducu adinaraducu Buna ziua. Am si eu in familie pe cineva care a intentat divort si este deja la al treilea termen- pe 23 sept a fost al doilea termen, iar pe 7 oct este al ... (vezi toată discuția)