As dori sa stiu in ce consta concesionarea unui spatiu comun, in speta uscator, conform Legii 170/2010, ce implicatii, indatoriri si obligatii exista in acest sens. Pe cati ani se poate face o concesionare si alte amanunte in acest sens? Va multumesc anticipat
Intrebarea aceasta ar trebui sa o adresati in sectiunea Drept civil a forumului.
Aici se discuta probleme ale asociatiilor de proprietari. Un minister nu intra in aceasta categorie....:)
Aveti dreptate, poate nu am dat exemplul potrivit pentru sectiunea " asociatii de proprietari"; pentru aceasta situatie cred ca exemplul corect ar fi un bloc cu locuinte de serviciu apartinand unei institutii de stat (ma invecinez cu un astfel de imobil).
In aceasta situatie probabil se poate urma procedura de concesionare semnand un contract cu PROPRIETARUL (cel care are sigur dreptul sa instraineze dreptul de folosinta a spatiilor comune).
Intrebarea ramane insa deschisa in ceea ce priveste raspunsul dl adriantot: are sau nu asociatia de proprietari calitatea sa semneze un contract de concesionare?
Nu numai ca are dreptul, dar este singura in masura sa acorde acest drept de a concesiona portiuni din spatiul comun al asociatiei.
Este reprezentanta proprietarilor, este persoana juridica, cu drept de semnatura al presedintelui si stampila.
Concesionarea se face cu acceptul majoritatii proprietarilor si cu acordul propretarilor direct afectati.
Concesionarea unei suprafete nu inseamna si modificari de esenta ale constructiei initiale.
Deci asociatia poate concesiona, dar nu poate vinde.
Legea 230/2007 se refera numai la asociatii de proprietari, blocuri cu apartamente proprietate personala, nu blocuri proprietate de stat cu apartamente de serviciu.
In acest gen de bloc proprietarul este unul singur si cu acesta trebuie discutat despre concesionare, primaria, vreun minister etc.