avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal (accident rutier)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal (accident rutier)

buna ziua, am si eu niste "pacate" in carca...in iulie 2010 am avut un accident rutier fara victime care consta in tamponarea usoara a unui autovehicul care stationa pe marginea drumului.Dupa ce am tamponat aceasta masina de frica am parasit locul accidentului,cam la 700 M masina personala sa defectat incat nu m-am mai putut deplasa cu ea.Intre timp a ajuns politia care mi-a pus aparatul etilotest care indica o alcolemie in aerul pur expirat de 0,84%, m-au invitat la spital pentru recoltarea probelor biologice pe care eu l-eam refuzat.Deci am 3 infractiuni 1.parasirea locului accidentului 2.conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcohoolice pe un drum public si 3. refuzarea probelor biologice.si in 2008 am mai avut conducere fara permis cu mototcicleta la care am primit amenda administrativa. Intrebarea mea este ce se intampla daca parasesc tara si nu vin la infatisari mentionez ca nu am fost inca nici la parchet doar odata la politie la cercetari penale.?
Lasand la o parte faptul ca vad ca aveti pacate mari, daca vreti sa mai aveti inca doua si anume acela de a va sustrage urmaririi penale si pe urma si executarii pedepsei, dati-i inainte dar nu va vad bine.
In loc sa va angajati un avocat care sa va indrume legal ce este de facut sa limitati consecintele faptelor savarsite, va ganditi cum sa faceti sa plecati din tara.
Eu nu am cum sa va recomand decat sa mai meditati si sa va consultati cu un avocat.:acute:
Este vorba despre trei fapte aflate in concurs ideal,conf.art.33 lit.a c.pen,fapte care atrag urmatoarele pedepse:
1.parasirea locului accidentului-art.89 din OUG nr.195/2002-2ani la 7 ani inchisoare
2.conducerea unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica peste 0,80 g/l. alcool pur in sange-art.87/1 din acelasi act nornativ- 1 an la 5 ani inchisoare
3.refuzul recoltarii probelor biologice-art.87/5 din OUG nr.195/2002-2 ani la 7 ani inchisoare
In baza art.34 c.pen vi se va acorda pedeapsa cea mai mare la care magistratul poate adauga un spor de pedeapsa.
Recomandarea este aceiasi cu a distinsei dne.avocat,o exceleneta profesionista,angajarea unui avocat care sa minimalizeze consecintele juridice ale faptelor dvs
Revin cu inca o intrebare...am fost la judecatorie si sentinta a fost 5 luni cu suspendare, nu mi-am schimbat declaratia de la inceput pana acuma si mi sa aplicat legea aia cu jumatatea pedepsei daca nu solicit alte probe. Acuma dupa 2 luni aflu ca parchetul a facut recurs. Intrebarea este ca ce se poate intampla acuma? imi poate da cu executare , sau numa sa imi mareasca suspendarea ? multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare bso bso ce se intelege prin pedeapta cu suspendare,sunt total dezinformat,se aplica si in cazul meu,alcool 2,20 in probe biologice (vezi toată discuția)
Accident rutier (sub influenta bauturilor alcoolice) Lepy Lepy buna. azi dimineata am fost implicat intr-un accident rutier avariind 2 autoturisme. Problema e legata de faptul ca am consumat bauturi alcoolice iesind la ... (vezi toată discuția)