avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Nelamurire accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Nelamurire accident auto

Buna ziua, in urma cu 4 saptamani am fost implicat intr-un accident auto, o tanti care nu era atenta a iesit de pe o straduta nerespectand semnul cedeaza trecerea, eu nu am putut sa o evit si am intrat in masina ei. Impactul a fost destul de violent, ambele masini fiind dauna totala. La locul accidentului au venit 2 masini smurd, si una de descarcerare care au scoso din masina, ea plecand cu smurdul, eu am ramas acolo desi aveam nasul spart (acum m-am ales cu deviatie de sept), a venit politia a luat actele si seara ne-am vazut la Udriste. Acolo m-am inteles cu tipa sa nu o dam in politie ca ii ia permisu si sa nu am duc la IML pt nasul spart sa scot medicolega urmand sa facem un amiabil cu conditia ca ea sa imi dea valoarea masinii, mai exact eu am dat pe masina 1500 euro si ne-am inteles ca daca asiguratorul o evalueaza la 500 euro (este vorba de un daewoo tico ) ea sa dea diferenta pana la 1500 euro, in caz ca iau 1500 de la asigurator nu mai vreau nici un leu. A doua zi ne-am vazut la asigurator totu ok, femeia super ok, am mers pe cuantul ei si pe omenie, nevrand sa profit de ea sau mai stiu eu ce ci doar sa imi acopar cat am dat pe masina in urma cu 3 luni ca sa imi pot lua alta. Reparatia masinii costa 123 de milioane, asiguraotrul imi ofera doar 21 milioane. Aici intervine problema mare, tipa nu mai raspunde la telefon si nici nu vrea sa mai auda sa imi dea diferenta.

Intrebarea mea este daca o pot sa in judecata si ce sanse de castig am ca ea sa imi dea diferenta de la 21 de milioane pana la 123 cat ar costa reparatia. Sa iau doar diferenta de 1000 euro cum stabilisem initial prin tribunal nu am cum pt ca nu am facut nici o foaie de mana ceva sau la notra eu mergand pe cuvantu ei si pe omenie, asa ca ramane doar sa iau diferenta de la 20 pana la 123 mil.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:52, 14 Noiembrie 2010
Puteti deschide actiune in justitie pentru a obtine diferenta de bani, cu precizarea ca aceasta diferenta va fi stabilita printr-o expertiza tehnica, care sa constata valoarea totala a pagubei.
Salut. Acelasi lucru l-am patit si eu acum 5 luni de zile. Parerea mea este sa o actionezi in judecata, chiar daca este un proces de durata. In ziua de astazi nu poti avea incredere nici macar in umbra ta. Intrebarile mele sunt: ati facut amiabila?, de la udristei ce documente ai primit? Da mai multe detalii. Daca nu ma insel inca poti scoate certificatu medico-legal chiar daca au trecut atata timp(asta daca poti dovedi ca deviatia de sept ai capatato in urma accidentului).
La politie am zis ca facem amiabil, ne-am luat actele si am plecat fara sa dam nici o declaratie, politistu care se ocupa de caz a zis ca daca vreau sa merg la spital sa zic ca am dat cu nasu in usa sau am cazut pe gresie ca daca zic de accident se incep nu stiu ce proceduri. Amiabilu l-am facut la firma ei de asigurari. Am facut si deviz de reparatie la masina in service autorizat RAR cu stampila si semnatura, costul total al reparatiei este de 123 de mil, in funcite de devizul meu ei au considerat masina dauna totala, din pretul ei de nou 6300 dolari au scazut uzura de 85% ca este din 2001 si are 75 000 km, dupa care au mai scazut inca 75% pe nu stiu ce baza si au ramas in jur de 700 dolari adica 21 de milioane. Ma voi duce luni la firma ei de asigurari si inainte sa semnez ca sunt de acord cu suma oferita de ei le voi cere dosarul sa fac copi la toate actele pentru ca eu nu am facut (nu stiu ce a fost in capul meu de nu am xeroxat tot).
Nu stiu daca va vor da copii dupa actele din dosar dar sa stiti ca suma oferita de asigurator este corecta. Nici in instanta nu cred sa obtineti mai mult deoarece nu se poate da o suma mai mare decat valoarea reala a masinii la data evenimentului.Iar persoana vinovata de accident nici ea nu poate fi obligata sa plateasca pt ca ea va pune la dispozitie polita RCA ca de asta o are ca sa-i plateasca asiguratorul dauna pe care o produce. Cu parere de rau dar asta-i situatia.
adriana olteanu a scris:

Puteti deschide actiune in justitie pentru a obtine diferenta de bani, cu precizarea ca aceasta diferenta va fi stabilita printr-o expertiza tehnica, care sa constata valoarea totala a pagubei.

Cu tot respectul, avem de a face cu o dauna totala. In acest caz expertului i se va cere sa stabileasca valoarea maxima a despagubirii ce poate fi platita pe asigurarea RCA.
Va recomand ca mai intai sa solicitati in scris argumentarea valorii despagubirii oferite. Faceti obiectiuni la aceasta valoare. Este bine sa apelati la serviciile unui expert judiciar auto. Convocati asiguratorul la conciliere directa. Daca concilierea nu da rezultat actionat societatea de asigurari in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco- pot sa nu accept dauna totala si sa oblig asigurarile sa imi plateasca pana la 85% din valoarea asigurata pentru reparatie si sa suport eu costul suplimentar? luoana luoana Am avut un accident in care mi-au fost avariate farurile, stopurile, senzorii de parcare, radiator, suma pentru reparatie fiind destul de mare ca domnii de la ... (vezi toată discuția)
Victima accident georgebarsan georgebarsan buna ziua, am fost victima unui accident rutier(cineva a intrat in mine cu masina de pe contra sens)firma de asigurari a zis ca ma despagubeste cu 7400 ... (vezi toată discuția)
In legatura cu [o companie de asigurari] deea_n deea_n Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care ... (vezi toată discuția)