avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea gestiunii si demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea gestiunii si demisia

Buna seara.Acum 9 luni mam angajat la o firma de retail pe postul de gestionar.Eu stiam ca in momentul cand se angajeaza un gestionar se face inventarul de predare-primire a gestiunii.(mai era un baiat angajat ca gestionar cand mam angajat eu la ei).Acest lucru nu sa facut,dar dupa 2 luni sa hotarat sa se faca inventar la marfa din depozit,nu de predare-primire.Noi aveam marfa in 2 depozite,sau facut vreo 4 comisii de inventariere,impreuna cu cei 2 gestionari.Vreau sa zic ca nu sa facut in regula inventarul.Am iesit lipsa 200 ron.Sa facut imputatia desi eu nu primisem nici o gestiune,am semnato si am dat banii.Sa mai facut un inventar ,a iesit praf,adica prost de tot ,eu am mai lucrat in depozite dar ala a iesit #-o ,plusuri,minusuri,avize neoperate,marfa venita de 2 saptamani nebagata in SAP.In sfarsit,directorul nu a validat inventarul acela.Sa mai facut unul acum 1 luna jumate .Nu ni sa zis nimic,pana acum 2 saptamani,si anume ca sunt lipsuri de 7000 ron.:(( .Aceeasi faza ,cu facturi,avize,retururi operate fara semnatura gestionarilor.Intre timp a z=venit un audit peste fetele de la contabilitate si sa decis in procente suma de plata,hotarata de audit.Eu am ramas cu 1100 ron imputatie,pe care nam vrut so semnez,iar directoul executiv mia zis ca sunt cam tare in gura si ma baga in comisia de disciplina pt ca nu semnez imputatia.X-(

Intrebarea mea este daca mias da demisia pana sa ajung in comisia de disciplina,pot sami faca ceva,adica sami scrie ceva pe cartea de munca?
Eu am garantie la ei vreo 2000 ron.
Le-as da garantia si leas mai da si salariul pe o luna adica 1150 ron,dar sa scap de ei,pt ca sunt niste nesimtiti cu N mare care se cred peste toti si sunt toata firma numai neamuride la directori pana la agenti doar 3 din 30 angajati nu sunt neamuri intre ei.Nui mai suport.
Ce ma sfatuiti sa fac ?astept parerea dvs
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:54, 13 Noiembrie 2010
Daca plecati in felul acesta veti putea avea probleme in sensul ca va veti putea trezi si cu o plangere penala pentru gestiune frauduloasa! Sfatul meu este ca dvs sa faceti acest pas , adica sa faceti plangere la politie impotriva angajatorului pentru toate neregulile constatate de dvs in timpul si cu ocazia desfasurarii activitatii dvs de gestionar! In felul acesta va veti disculpa!B-)
Succes!
In cazul demisiei va trebui sa efectuati perioada de preaviz de 15 zile. In cartea de munca nu scrie o eventuala delapidare dar poate fi inscrisa incetarea pe motiv disciplinar.
Cred ca este bine sa vedeti ce rezulta din cercetarea disciplinara, cine este vinovat, modul cum este impartita paguba pe fiecare salariat vinovat si functie de acestea contestati decizia de sanctionare sau demisionati. Prejuduciul trebuie stabilit in instanta si veti plati numai daca este o hotarare a acesteia care va stabileste vinovatia si suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in gestiune myyxalanx myyxalanx Lucrez la o firma de 2 ani, de cand s-a deschis firma. Am fost primul angajat al firmei, pe pozitia de gestionar. Mentionez ca firma are vanzari de peste un ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune Catalin247 Catalin247 Buna ziua, Lucrez la o companie care are doua depozite aflate la 1 Km distanta unul de celalalt, am avut o gestiune timp de 10 ani impreuna cu inca patru ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Sotia mea lucreaza ca gestionar la un depozit farmaceutic, depozit la care sunt mai multe persoane trecute ca gestionari.La angajare nu au semnat ... (vezi toată discuția)