avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua!
Sotia mea lucreaza ca gestionar la un depozit farmaceutic, depozit la care sunt mai multe persoane trecute ca gestionari.La angajare nu au semnat nici un act cum ca au ceva anume in gestiune, dar la sfarsitul anului 2009, cand s-a efectuat inventarul de sfarsit de an, s-a constatat ca sunt lipsa 2 miliarde .Ieri a primit convocare la cercetare disciplinara din cauza acestui minus la inventar.
Intrebarea este: este necesara prezentarea la aceasta convocare in prezenta unui avocat? si daca pot trage la raspundere angajati care nu au preluat nici un fel de gestiune.
Cu multumiri,
Trusca Laurentiu
Cel mai recent răspuns: truscalaurentiu , utilizator 16:41, 27 Ianuarie 2010
Este vorba de suspectarea dv. Daca exista paguba cu adevarat, partea de vina a fiecaruia, nu poate fi stabilita decat de instanta.
Va prezentati la cercetare ca sa nu aveti alte probleme. Va sustineti cauza si solicitati sa fie facut un control de catre institutii abilitate in caz contrar veti solicita dv aceasta considerand acuzatiile nefondate sau, daca detine dovezi sa se adreseze instantei de judecata. Daca aveti un avocat este foarte bine. Aveti grija ce semnati.
Nu este necesara prezenta unui avocat in sensul unei obligatii, dar este foarte indicata si poate fi foarte utila in situatia prezentata.
Gestionarul raspunde (in solidar cu ceilalti gestionari) de bunurile primite in gestiune. Trebuie vazute cu atentie atat CIM cat si fisa postului, pentru a sti exact ce prevad in sensul obligatiilor angajatului. Cu toate acestea, daca a fost angajata ca gestionar, este evident ca va avea obligatiile acestuia, dintre care, una principala este integritatea cantitativa si calitativa a bunurilor gestionate. Gestionarul este si un detentor precar, deci raspunde de paza bunurilor pe timpul gestionarii acestora.
Fiind insa, asa cum spuneti, mai multi gestionari, se va prezuma o culpa comuna, pana la proba contrarie.
Iar sotia avea obligatia sa nu ia in primire gestiunea fara a cere inventarierea bunurilor anterior luarii in primire.
Avind in vedere aspectele complexe ale spetei, chiar va sfatuiesc sa apeleze la aparator calificat.
Concluziile cercetarii disciplinare au importanta, dar mai grava ar fi incadrarea penala a faptelor si aspectul raspunderii materiale (avind in vedere suma). De aceea va indic angajarea unui avocat.
Multumesc pentru raspunsuri.
Mai am o intrebare:, prin definitie un gestionar, receptioneaza si expediaza marfa.Dar la aceasta firma receptia marfii este facuta de alte persoane, sotia se ocupa doar de verificarea si trimiterea acesteia catre farmacii.Privind problema din acest unghi nu vad cum se pot trage la raspundere gestionarii depozitului cand acestia nu pot detine evidenta marfii care se receptioneaza.
Si inca o intrebare: in cazul in care va fi nevoie sa fim reprezentati de un avocat, imi puteti face o recomandare?
Asa cum s-a aratat si mai sus, este foarte important ce prevede CIM si fisa postului
Multumesc!
O sa incerc sa fac rost de CIM si fisa postului si revin cu detalii.
Cu multumiri,

Alte discuții în legătură

Functia operator de validare si introducere date Caddy23 Caddy23 Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , ... (vezi toată discuția)
Probleme inventar ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua. Lucrez la o firma de distributie uleiuri.M-am angajat in martie la aceasta firma, atunci cand m-am angajat am preluat de la fostul angajat masina ... (vezi toată discuția)
Predarea de gestiune eindianu eindianu am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)