avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Probleme Inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Probleme Inventar

Buna ziua.

Lucrez la o firma de distributie uleiuri.M-am angajat in martie la aceasta firma, atunci cand m-am angajat am preluat de la fostul angajat masina si telefonul prin proces verbal, la 2 zile cei de la firma i-au facut un inventar fostului coleg, un inventar " 6 coli A4 scose la imprimanta din baza de date afirmei" pe care m-au pus si pe mine sa semnez de primire la care sa facut un proces verbal A4 in care am semnat de primire, la acest inventar am participat eu, fostul coleg care avea contractul de munca incheiat de 2-3 zile si un angajat de la alta firma care este tot a actualului patron " depozitul meu si cealalta firma sunt in aceeasi curte" . Acuma sunt minusuri in inventar si vor sa ma puna pe mine sa raspund de acele minusuri.Precizez ca nu avem gestionar la depozit, eu sunt singur acolo , eu primesc marfa ,eu incarc marfa,eu o factureze,eu o livrez . In contractul de munca semnat cu firma sunt trecut consilier vanzari. Intrebarea mea este : este valid acel "inventar" ma pot trage la raspundere cu acele minusuri?
Buna ziua,

In cazul in care ati semnat procesul verbal de primirea bunurilor din gestiune de la fostul coleg se presupune ca ati primit bunurile respective in propria gestiune. Diferentele constatate ulterior va apartin in exclusivitate.

Din operatiunile pe care le efectuati reisese ca indepliniti practic functia unui gestionar deoarece gestionati bunurile de la receptia acestora pana la iesirea din gestiune. Problema este ca ati aceptat atat semnarea unor documente fara sa verificati realitatea acestora si cat si gestionarea unor bunuri desi prin contractul de munca nu aveati aceasta obligatie.

Ar trebui sa verificati caontractul de munca si fisa postului pentru a va asigura de atributiile care va sunt incredintate prin acesta. Daca l-ati semnat si pe acesta in mod similar cu procesul verbal, este posibil sa aveti surprize.

Numai bine
Multumesc.

Am citit pe aici pe site si am gasit anumite raspunsuri legate de inventar. Un inventar este legal facut si se poate tine cont de acesta atunci cand acesta este format din comisie de inventariere , atunci cand este semnat de anumite persoane si toto asa... dar la mine eu doar am semnat o foie a4 un proces verbal de predare primire de la o persoana care nu mai era angajatul firmei de 3 zile si atat...nu a fost nici o comisie nimic...
Cititi acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predarea de gestiune eindianu eindianu am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)
Pot demisiona din functia de gestionar fara sa am probleme? less2010 less2010 buna seara , am o problema , pot demisiona din functia de gestionara fara sa am probleme ulterioare, tinand cont de faptul ca lucrez de 2 luni pe acest post ... (vezi toată discuția)
Gestiunea stef1234 stef1234 Buna ziua, am lucrat la o firma unde am fost angajat in functia de director de vanzari. Dupa o perioada de 3 ani am fost disponibilizat din fumctie fara o ... (vezi toată discuția)