avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua!
Sotia mea lucreaza ca gestionar la un depozit farmaceutic, depozit la care sunt mai multe persoane trecute ca gestionari.La angajare nu au semnat nici un act cum ca au ceva anume in gestiune, dar la sfarsitul anului 2009, cand s-a efectuat inventarul de sfarsit de an, s-a constatat ca sunt lipsa 2 miliarde .Ieri a primit convocare la cercetare disciplinara din cauza acestui minus la inventar.
Intrebarea este: este necesara prezentarea la aceasta convocare in prezenta unui avocat? si daca pot trage la raspundere angajati care nu au preluat nici un fel de gestiune.
Cu multumiri,
Trusca Laurentiu
Cel mai recent răspuns: truscalaurentiu , utilizator 16:41, 27 Ianuarie 2010
Lege nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice

Art. 1. - Gestionar, în înţelesul prezentei legi, este acel angajat al agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice care are ca atribuţii principale de serviciu primirea, păstrarea şi eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosinţa sau deţinerea, chiar temporară, a agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice, indiferent de modul de dobîndire şi de locul unde se află bunurile.
Art. 2. - Sînt considerate bunuri, în sensul prezentei legi, bunurile materiale, mijloacele băneşti sau orice alte valori.
Definitia de gestionar, conform celor spuse de d-voastra, include si receptionarea marfurilor ca atributie a gestionarului, doar ca la aceasta firma sunt alte persoane angajate care fac receptia marfurilor, de aceea nu vad cum ar putea sa traga la raspundere persoane care nu au tangenta cu ce marfa intra in gestiune ci ei doar verifica niste facturi, ca marfa care pleaca din depozit sa corespunda cantitativ cu ce este facturat si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia operator de validare si introducere date Caddy23 Caddy23 Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , ... (vezi toată discuția)
Probleme inventar ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua. Lucrez la o firma de distributie uleiuri.M-am angajat in martie la aceasta firma, atunci cand m-am angajat am preluat de la fostul angajat masina ... (vezi toată discuția)
Proceduri de lucru in contabilitate iuli-ana iuli-ana am o mare rugaminte, am nevoie de proceduri de lucru pentru contabil, gestionar, casier, daca ma poate ajuta cineva mi-a usura mult munca, sunt incepatoare si ... (vezi toată discuția)