avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functia operator de validare si introducere date
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functia operator de validare si introducere date

Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , procese verbale de constatare a lipsurilor etc ? Din punct de vedere legal, formal este corect ?
Nu vad de ce nu ar putea! Un gestionar nu poate sa receptioneze marfa sau sa faca parte din comisia de receptie.
@Caddy23:
Nu este corect,operatorul este specializat in introducerea si prelucrarea datelor din documente,nu in gestiune! Ce atributii aveti precizate in fisa de post ?

@doinatrofin:

Ar trebui sa cunoasteti faptul ca un gestionar are obligatia de a receptiona marfa pe care o gestioneaza !De unde ati dedus ca gestionarul nu poate sa receptioneze marfa ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Caddy23 a scris:

Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? .....


Numai daca aveti asa cevacuprins in fisa postului .. sau ati fost delegat pe o perioada temporara sa indepliniti si functia de gestionar.
O fisa de post corect intocmita pt aceasta functie nu cuprinde atributii de gestionare a bunurilor ,cu tot ce implica aceasta activitate,ci doar atributii strict legate de colectarea ,introducerea si prelucrarea electronica a informatiei !
Posibil si legal in schimb, sa cumuleze pe baza de contract de munca la acelasi angajator si functia de gestionar,de exemplu ,dar deja discutam despre o alta chestiune.
Aici nu este vorba de corectitudinea unei fise apostului , intrucat nu avem calitatea de a pronunta daca este sau nu corect intocmita - nu avem documnetul in fata.

De altfel, este problema salariatului daca a semnat o astfel de fisa a postului - mai multe atributii aferente mai multor functii.

Indeplinirea unor atributii de catre un salariat, d.p.d.v. legal, se poate face :
- daca acestea sunt prevazute in fisa postului
sau
- daca acestea au fost delegate de catre angajator , in baza unei decizii.

Alte discuții în legătură

Probleme inventar ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua. Lucrez la o firma de distributie uleiuri.M-am angajat in martie la aceasta firma, atunci cand m-am angajat am preluat de la fostul angajat masina ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Sotia mea lucreaza ca gestionar la un depozit farmaceutic, depozit la care sunt mai multe persoane trecute ca gestionari.La angajare nu au semnat ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a semna un nir mihailmihail mihailmihail Am o problema: mi-am dat demisia din functie si acum incerc sa-mi pazesc spatele.Concret ,sint sales manager si am in grija si un inventar,firma ocupindu-se ... (vezi toată discuția)