avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... refuzul de a semna un NIR
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

refuzul de a semna un NIR

Am o problema: mi-am dat demisia din functie si acum incerc sa-mi pazesc spatele.Concret ,sint sales manager si am in grija si un inventar,firma ocupindu-se cu distributia unor produse.Mi s-au adus spre semnare pe ultima suta de metri NIR-uri care dateaza de acum 5 luni si pina in prezent .Pot sa nu le mai semnez?Mi-e teama de facaturi acum la sfirsit ,mai ales ca la comisia de receptie nu e trecut niciun nume.Apare doar al meu.
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 23:59, 21 Noiembrie 2010
Receptia se face in momentul primirii marfurilor (bunurilor).
Cum mai puteti avea dumneavoastra certitudinea ca ceea ce este trecut in NIR este consemnat corect?
Aveti fisa postului? Ati semnat-o ?
Nu semnati nici un document...eu vorbesc doar din punctul meu de vedere,ca economist . Receptia marfurilor sau materialelor se face la momentul intrarii acestora in gestiune. Atunci se intocmeste si N.I.R-ul ,care se semneaza nu numai de catre Dvs. ci si de ceilalti membrii ai comisiei de receptie.

Va mai pot intreba motivul demisiei Dvs . si atunci s-ar putea schimba datele problemei. :)
Sincer ,de curind am aflat ce este acela un NIR si cind se intocmeste,spre rusinea mea..
Multe din produsele care apar pe aceste ultime NIR-uri au fost deja vindute,nu mai exista pe stoc.
Iar cu fisa postului e alta poveste....nu o am ,nu mi-a fost data.
Ce sfat imi dati? Legal pot refuza semnarea tuturor NIR-urilor aduse sau trebuie sa le verific pe baza inventarului existent astazi?
Apreciez ff mult un sfat documentat ...Multumesc.
Cum sa nu aveti fisa postului? Atunci de unde stiati care sunt atributiile Dvs. in acea firma? La momentul preluarii acestor produse de catre Dvs. ati semnat un proces verbal ? Eu va recomand sa nu semnati nimic pana nu va lamuriti si poate va ajuta cu un sfat si colegii avocati ..
Stiu ca pare si chiar si este ciudat insa NU o am,nu mi-a fost data.
De la inceputul activitatii am primit marfa,am depozitat-o si m-am ocupat singura de livrarea ei .Atributii pe care le-am avut fiind singura in departament.De-a lungul timpului am avut 2 colege,dar acum sint din nou singura si nu am nevoie de surprize neplacute acum la sfirsit.

Alte discuții în legătură

Functia operator de validare si introducere date Caddy23 Caddy23 Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , ... (vezi toată discuția)
Gestiune danyel87 danyel87 buna ziua. sunt vanzator gestinar la un magazin de aproximativ 5 luni.in urma cu o luna am facut inventarul si a iesit o lipsa de aproximativ 2300lei.mentionez ... (vezi toată discuția)
Facturi cu minus fanietta fanietta Buna, as avea doua intrebari pentru o II, comert cu amanuntul 1. Pentru facturile cu minus ar trebui trecut in raportul de gestiune la iesiri valoarea de ... (vezi toată discuția)