avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost implicat intr-un accident rutier k un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost implicat intr-un accident rutier k un biciclist cu o autoutilitara dacia papuc in 2 locuri

Am accidentat un biciclist pe timp de noapte iar la acurt timp a decedat,Biciclistul nu era semnalizat regulamentar si nici nu purta vesta reflectorizanta, era in stare de ebrietate. Pe biciclist l-a observat la o distanta foarte mica deoarece am fost orbit de o masina care venea din sens opus iar biciclistul mi-a intrat brusc in fata masini , la momentul inpactului nu am apucat sa reactionez , sau sa franez . In momentul produceri accidentului asfaltul era umed iar afara era inourat , La masuratorile facute de politie a rezultat o distanta de 22 de metri de la: ( inpact cu bicicleta pana momentul in care se afla cazut pe asfalt biciclistul) iar masina se afla la 10 metri mai in fata , adica la 32 metri. la expertiza auto a reiesit k aveam un dezechilibru la sistemul de franare pe spate be 50%, Ce viteza as fi putut avea in momentul accidentului si ce demersuri ar trebui sa fac eu pt solutionarea cazului. Momentan sunt in cercetari pentru ucidere din culpa. Ce consecinte ar putea avea aceste acuzatii asupra mea?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 08:58, 14 Noiembrie 2010
Din nefericire pana la efectuarea expertizei de stabilire a dinamicii producerii accidentului,este greu de stabilit ceva,dar este importanta situatia sistemului de franare,situatie care de asemeni trebuie stabilita de specialisti,dar care dovedeste o culpa a dvs.
De asemeni din relatarile dvs,exista si o culpa a bicilistului,baut,nesemnalizat regulamentar,ceea ce indica o culpa comuna in producerea accidentului.
Recomandabil in acest moment al cercetarilor este sa angajati un avocat iscusit sa va faca apararile de care aveti nevoie pentru a minimaliza consecintele juridice ale faptei dvs,pentru a beneficia de o sanctiune cat mai mica cu suspendarea executarii pedepsei.
Eventual luati legatura si cu rudele victimei daca solicita despagubiri rezonabile.
Va aduc un caz asemanator:
Prin rechizitoriul Procuraturii locale Arad se reţinuse ca inculpatul în seara de 6 decembrie 1976, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Arad-Pecica, după orele 18, s-a întâlnit cu o maşină care circula din sens opus având farurile aprinse pe faza lungă, ceea ce i-a împiedicat vizibilitatea. Continuând însă să conducă autoturismul în aceste condiţii şi după ce a trecut de maşina respectivă, inculpatul a observat pe victima R. T., la mică distanţă circulând în aceeaşi direcţie pe lângă bicicletă. Cu toate că, a efectuat o virare bruscă, spre stânga, nu a putut evita lovirea victimei, care în urma leziunilor suferite, a decedat.
Pentru a achita pe inculpat, prima instanţă a reţinut că acesta a luat măsura de reducere a vitezei şi de ocolire, însă datorită stării de ebrietate a victimei, care s-a întors brusc spre stânga şi spre interiorul şoselei, lovirea nu a putut fi evitată, accidentul producându-se din culpa exclusivă a acesteia.

Prin decizie nr 1496 din 297/1977 TSuprem a casat cele doi sentinte in favoare soferul autoturismului si a intelesc ca a avut uncidere din culpa prevazuta de art 178,alin 2 de C Penal.

Noul Codul penal o prevede asa:
Art. 190 Uciderea din culpa
(1) Uciderea din culpa a unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(2) Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anumite activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Cand incalcarea dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere constituie prin ea insasi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni .
(3) Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevazute in alineatele precedente se majoreaza cu jumatate.


Eu cred ca ar trebuie sa alesi un bun avocat si sa cer culpa exclusiva a victimei. Contraexpertize, in caz de nelamuririle, etc. eu nu sunt penalist...nici in Spania am fost. Avea un avocat penalist in cadrul biroulul meu ff bun.
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu decesul victimei iulianbadila iulianbadila Buna ziua, in data de 28.10.2009 am avut un accident in Cluj Napoca pe o artera principala eu fiind conducator auto iar victima pieton cu traversare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu inceperea urmaririi penale podaraurel podaraurel In iarna trecuta am avut un accident sa va detailez putin : eram pe un drum judetean pe la 9 dim iar carosabilul era acoperit cu gheata la un moment dat ... (vezi toată discuția)