avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ACCIDENT AUTO CU DECESUL VICTIMEI
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ACCIDENT AUTO CU DECESUL VICTIMEI

Buna ziua,
in data de 28.10.2009 am avut un accident in Cluj Napoca pe o artera principala eu fiind conducator auto iar victima pieton cu traversare neregulamentara. In urma impactului victima a decedat dupa 2 ore la spital. Eu am avut acoolemie 0,00 si victima la fel, am fost la politie mi sa dat permisul pe loc inapoi si mi sa dat raspunsul ca "din punct de vedere al politiei rutiere nu sunt vinovat", si trebuie sa asteptam urmarirea penala. De la accident nu mai stiu nimic de dosar de absolut nimic , nu ma sunat nimeni. Am incercat sa iau legatura cu familia victimei mi sa spus ca nu e momentul ca o sa ma contacteze ei. Azi dimineata (23.06.2010) iesind din scara blocului in care locuiesc ma intalnesc accidental cu politistul care a luat parte la masuratori si mia zis ca sotul victimei va cere stabilirea vitezei masini. Am uitat sa precizez am avut 27 m de frana masurabili. Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce sa fac sa imi iau avocat, sa ma duc sa ma interesez de caz sa ma duc sa iau legatura cu familia, ce inseamna 27 m de frana (mult sau suficient)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:21, 24 Iunie 2010
Este un dosar simplu la prima vedere insa pentru a nu avea surprize sfatul meu este sa consultati un avocat. Daca nu dispuneti de resurse materiale solicitati un avocat din oficiu la momentul in care sunteti citat de organele de cercetare.
va multumesc pentru raspuns sper ca imi va fi de ajutor
Daca in urma constatarii de catre un expert a vitezei dvs,prin corelare cu lungimea urmei de franare,nu se va stabili ca ati circulat cu viteza mai mare decat cea legala in acel loc,nu veti avea probleme.
Daca se va constata ca ati depasit viteza legala vi se va intocmi dosar penal in conformitate cu disp.art.178 al.2 c.pen,pentru ucidere din culpa,retinandu-se culpa dvs comuna si a victimei.
Avand in vedere aceasta din urma situatie si pentru a limita consecintele juridice,indicat ar fi ca in limita posibilitatilor financiare, sa va angajati avocat ,care sa va reprezinte la cercetari si eventual in fata instantei.
De asemeni,ar fi recomandabila angajarea unui expert-parte care sa va reprezinte interesele,din punct de vedere tehnic,la efectuarea expertizelor de stabilire a vitezei si eventual a dinamicii producerii accidentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu decesul victimei nikole tablet nikole tablet Buna seara! Ma bucur enorm ca am gasit acest site pentru ca sunt disperata si am nevoie de sfatul cuiva. Acum doua saptamani sotul meu a avut un accident de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima dragos1988 dragos1988 buna seara, acum 2 luni am lovit un pieton care traversa neregulamentar din partea dreapta spre stanga a directiei mele de mers!pietonul avea o concentratie ... (vezi toată discuția)
Urme franare accident Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca se poate cam cat poate fi stabilita viteza de deplasare in cazul unor urme de franare de aprox. 25-30 m.Este vorba despre ... (vezi toată discuția)