avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua. Am o fiica care a fost casatorita in Turcia, a divortat in 2008, procesul de divort a fost pronuntat in Turcia. Pentru a fii valabil si in Romania sentinta, ce trebuie facut? Ar trebui hotarirea ca sa fie valabila si in Romania, pe linga legalizare sa aibe si Apostila de la Haga? Specific ca fiica mea are doua cetatenii, cea romana si cea turca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:34, 14 Noiembrie 2010
casatoria a fost inregistrata si in romania ?
Cu siguranță. Asigurați-vă că actul original are mențiunea că sentința este definitivă, apostilați actul, traduceți în limba română și legalizați traducerea. Apostila pe sentința eliberată în Turcia o aplică preşedinţii comisiilor judiciare apaţinând tribunalelor penale - pentru actele judiciare - iar pentru actele administrative: în provincii - guvernatorii, vice-guvernatorii, directorul pe
probleme judiciare (Director of Judicial Matters) și în oraşe - viceguvernatorii.
"Cererea de recunoastere a hotararii straine se întocmeste potrivit cerintelor prevazute de Legea105/1992 si va fi însotita de urmatoarele acte:

* copia hotararii straine;
* dovada caracterului definitiv al acesteia;
* copia dovezii de înmanare a citatiei si a actului de sesizare, comunicate partii care a fost lipsa în instanta straina sau orice alt act oficial care sa ateste ca citatia si actul desesizare au fost cunoscute, în timp util, de catre partea împotriva careia s-a dat hotarîrea;
* orice alt act, de natura sa probeze, în completare, ca hotararea straina îndeplineste celelalte conditii prevazute de lege.

Toate aceste acte trebuie însotite de traduceri autorizate care se supralegalizeaza."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila ,traducere legalizzare si supralegalizare grodziu80 grodziu80 Buna.as dori sa va intreb daca ma puteti lamuri cam ce am de facut pt k nu inteleg.vreau sa ma casatoresc in Polonia, cu un polonez.am mai fost casatorita in ... (vezi toată discuția)
Adeverință de celibat Alexandra Dumitru Alexandra Dumitru Adeverința de celibat necesita acea apostila de la Haga?? As vrea sa ma căsătoresc în Germania. (vezi toată discuția)
Cum inregistrez un divort international in romania george7494 george7494 am fost casatorit in strainatate (japonia) si dupa o perioada am divortat pe cale amiabila precizez ca am certificat de divort romanesc,cum fac sa-mi ... (vezi toată discuția)