avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... legislatie greaca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

legislatie greaca

as dori sa stiu ce fel de drepturi are un tata asupra copilului din afara casatoriei in cazul in care mama si copilul ambii cetateni romani (tatal si el cetatean roman) s-ar afla in grecia...mama avand drept de munca si sedere in grecia. precizez ca ,copilul nu poarta numele de familie al tatalui ci doar figureaza( adica numele tatalui) la rubrica tata. legea romana i-a acordat dreptul de as vizita copilul in prima si a treia saptamana din luna ,sambata si duminica pt cate 6 ore......toate astea mai sunt valabile si in grecia? copilul are 3 anisori si si-a vazut tatal doar de cateva ori iar legea romana i-a permis sa-l ia la plimbare fara ca eu sa-l insotesc..si asta ma nelinisteste. in grecia as putea sa nu-l las neinsotit de mine atunci cand are program de vizita?.....sunt foarte nelinistita si ma preocupa foarte mult siguranta copilului pt ca este inca foarte mic. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:43, 15 Noiembrie 2010
copilul nu e f mic pt a-l lasa cu tatal cateva ore, dar dvs cunoasteti cel mai bine situatia si pe tatal copilului, daca e responsabil sau nu
daca va temeti pt siguranta celui mic, puteti sa nu va lasati copilul singur cu tatal.
hotararea judecatoreasca nu opereaza in alt stat,ar trebui ca tatal sa faca o cerere in instanta de recunoastere a hotararii.
iar ca sa va faca plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti, ar trebui sa vina in romania
daca tatal copilului va promova o cerere de recunoastere a hotararii judecatoresti romane catre instantele elene, atunci are dreptul sa beneficieze de dreptul la vizita.
buna ziua.
imi pare rau sa-i contrazic pe colegii mei, dar , daca instanta din romania a stabilit un program de vizitare a minorului pt. tatal acestuia, dvs. sunteti obligata sa respectati acest drept al tatalui minorului .
in caz contrar poate face plangere penala.
nu este nevoie sa ceara recunoasterea hj pronuntata in ro, de catre statul elen.
iar dvs. aveti obligatia sa-i comunicati adresa din grecia, unde domiciliaza minorul, pt. ca tatal sau sa-l poate vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara! annynna annynna buna ziua! va rod mult ajutati-ma cu un sfat la urmatoarea problema,cat i se cuvine ca pensie alimentara unui copil al carui tata nu este angajat in romania? ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor anky83a@yahoo.com anky83a@yahoo.com buna ziua,v arog frumos sa maa jutati si pe mine ptr ca sunt intro dilema;am divortat acum un an ,am un baietel de 1 an si 11 luni iar dupa divort mam ... (vezi toată discuția)