am o situatie cam neobisnuita ( sau ma rog.......). Contabila a uitat sa plateasca la ITM cimisionul din luna iunie! Tocmai l-am platit saptamana asta . Doar ca dupa am primit de la ITM o instiintare de plata pentru 2300 lei! Vreau sa stiu care este procedura la ITM. Nu ar trebui sa primesti intai o instiintare de plata cu debitul datorat si abia dupa daca nu te conformez amenda? Precisez ca in timpul anului eu am intrebat care este si cum se calculeaza penalitati pentru debite! Si nu am primit nici un raspuns!
Multumesc mult! Astept un raspuns cat de repede! O zi buna!
Neplata comisionului ITM nu este sanctionata cu amenda, doar nedepunerea declaratiilor lunare privind comisionul ITm.
Dobânzile/majorările de întârziere şi penalităţile de întârziere datorate se calculează pe propria răspundere de către angajatori, având în vedere prevederile legale în vigoare la data aplicării acestora, astfel :
a) Dobânzi/majorări de întârziere , potrivit Legii nr.210/2005, 0,1% pe zi de intarziere
b) Penalităţi de întârziere , potrivit Legii nr.210/2005, 0,6% pe zi de intarziere
dar stiti ce am patit in decembrie ( si va rog sa nu radeti! e perfect adevarat!)? m-am dus ca un om de buna credinta sa platesc majorari pentru comision. am calculat exact cu spuneti cu 0.1% si 0.6 %. si stiti ce mi-a spus doamna dela ghiseu? cum m-am gandit eu sa ma duc sa platesc penalitati? ca ce chestie? cine mi le-a calculat? pe ce criteriu?
va dati seama ca am ramascu o expresie tampa pe fata uitandu-ma la doamna respectiva! credeam ca sunt intr-un film prost!
foarte senina doamna mi-a spus sa mai astept pana o sa le calculeze ei! :-/ si m-a trimis la plimbare!
nici in ziua de azi nu mi-am revenit!
Inca odata multumesc foarte mult pentru raspuns!
Foarte prompt raspunsul doamnei de la ghiseu :D :-/
Cred ca a ramas foarte uimita cand au vazut ca mai sunt angajatori de buna credinta si care isi calculeaza singuri penalitatile#-o
Ca sa nu mai aveti surprize din acestea, mai bine le platiti prin virament bancar in contul ITM-ului.
Impozit din chirii
bea_foris
Buna ziua,
am urmatorul caz:
persoana fizica cu dubla cetatenie(romana si ungara), cu domiciliul in Ungaria, inchiriaza din 2003 un imobil aflat in Romania. ... (vezi toată discuția)