avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

As vrea ca sa renunt la o donatie a unui apartament si sa fac un contract de vanzare cumparare? Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: calin felicia , utilizator 12:07, 15 Noiembrie 2010
donatia e su sarcini? pt a renunta la donatie trebuie sa fie indeplinite conditiile legale pt revocarea actului de donatie.
Eu cu mama avem un apartament. Mama mi-a donat partea ei din apartament dar am inteles ca se poate se poate sparge de sora mea si mi s-a spus ca sa fac contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere adica pe mama mea.
hmm trebuia sa va fi gandit inainte de a face actul de donatie.
puteti face o conventie de rezolutiune a contractului de doantie, ulterior sa incheiati contract de vanzare cumparare sau de intretinere.
poate fi revocata donatia prin conventia partilor?
cauzele de revocare a donatiilor nu sunt cele prevazute de cod. civ; survenienta de copil , ingratitudine gratificatului, neideplinirea sarcinilor trasate de donator?
buna ziua. e putintel cam tarziu acuma .. era bine sa fi cerut un sfat juridic, anterior autentificarii actului de donatie .
sau cel putin notarul trebuia sa va explice riscurile :(
singura solutie pt. ca sora dvs. sa nu ceara reductiunea liberalitatilor, ulterior decesului mamei dvs., ar fi , ca mama dvs. sa doneze si celeilalte fiice a sa, o suma de bani echivalenta cu valoarea donatiei. B-)

sau, desi costurile or sa fie pe masura, puteti ceda mamei cota dvs. din imobil, iar ulterior faceti contract de intretinere .
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat

Alte discuții în legătură

Anularea contractului de donatie  ROSA ROSA In cazul in care, mama mea anuleaza contractul de donatie si imi face contract de vanzare- cumparare cu clauze de intretinere si moarte in care sa fie trecuta ... (vezi toată discuția)
Pot sa atac o donatie in instanta? mihaela_672001 mihaela_672001 buna seara,ma intereseaza daca pot sa atac donatia facuta de mama mea surori mele,care acum este decedata .succesorii surori mele,adica cumnatul si copilul ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Impreuna cu mama detinem un apartament. Mama mi-a lasat prin donatie, cu uzufruct pe timpul vietii partea ei.Acest act mai poate fi atacat de sora mea cand ... (vezi toată discuția)