Eu cu mama avem un apartament. Mama mi-a donat partea ei din apartament dar am inteles ca se poate se poate sparge de sora mea si mi s-a spus ca sa fac contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere adica pe mama mea.
hmm trebuia sa va fi gandit inainte de a face actul de donatie.
puteti face o conventie de rezolutiune a contractului de doantie, ulterior sa incheiati contract de vanzare cumparare sau de intretinere.
poate fi revocata donatia prin conventia partilor?
cauzele de revocare a donatiilor nu sunt cele prevazute de cod. civ; survenienta de copil , ingratitudine gratificatului, neideplinirea sarcinilor trasate de donator?
buna ziua. e putintel cam tarziu acuma .. era bine sa fi cerut un sfat juridic, anterior autentificarii actului de donatie .
sau cel putin notarul trebuia sa va explice riscurile :(
singura solutie pt. ca sora dvs. sa nu ceara reductiunea liberalitatilor, ulterior decesului mamei dvs., ar fi , ca mama dvs. sa doneze si celeilalte fiice a sa, o suma de bani echivalenta cu valoarea donatiei. B-)
sau, desi costurile or sa fie pe masura, puteti ceda mamei cota dvs. din imobil, iar ulterior faceti contract de intretinere .
Donatie
calin felicia
Impreuna cu mama detinem un apartament. Mama mi-a lasat prin donatie, cu uzufruct
pe timpul vietii partea ei.Acest act mai poate fi atacat de sora mea cand ... (vezi toată discuția)