avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata cartilor de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata cartilor de credit

o persoana care a obtinut mai multe carti de credit de la o banca aflata in grecia si care a extras sau a facut diverse achizitii cu ajutorul acestora. a cumparat chiar si o masina trebuind sa plateasca ratele lunare cu ajutorul unui card al aceleiasi banci....si a prejudiciat banca respectiva cu peste 15.000 de euro ........va fi trasa la raspundere.? si in ce mod........el figureaza in sistemul de asigurari a statului grec pt ca a locuit si a lucrat acolo insa in prezent se afla in tara nemaiplatindu-si ratele de mai bine de 3 ani..cred ca asta a si fost unul din motivele pt care a parasit statul grec. multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
maria_luiza, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:52, 21 Noiembrie 2010
Atata vreme cat e in Romania, putin probabil sa fie tras la raspundere. Insa o data aflat peste granita, oriunde, Grecia poate cere, teoretic, extradarea lui, pentru a fi tras la raspundere.

In plus in Romania s-ar putea sa nu mai primeasca nici o carte de credit sau credite. Intre banci circula informatia cu rau platnicii.
@Kappauser- ce este aberatia cu ""poate sa ceara extradarea""? Pentru savarsirea carei fapte?:hammer:
@maria_luiza - omul poate sa cheltuiasca milioane de euro , nu e o fapta penala , iar raspunderea este civila in cazul in care a folosit carti de credit si nu a restituit banii bancii emitente ! RASPUNDERE CIVILA!B-)
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Inchisoare din cauza neplata datoriilor de mult nu este pozibil in drepturi nationale a majoritatea tariilor moderne. Mai ales ca a incercat sa plateasca si nu a putut. Nu este raspundere penala pentru acest fapt. Doar civila. Extradarea se da doar jn procesele penale. Daca legislatia respectiva spune ca la noi ca la 3 ani este prescripta poate ca nici aia. Se intelege ca carte de credit a obtinut la numele sau.
O seara placuta!
@maria_luiza

Daca va exista un titlu executoriu european, debitorul va putea fi urmarit si executat silit in tara.

Si...va rog sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie.Va reamintesc faptul ca, in acest forum se discuta ideea.

Multumesc.
MIHAI GRIGORE a scris:

@Kappauser- ce este aberatia cu ""poate sa ceara extradarea""? Pentru savarsirea carei fapte?:hammer:

@ M. Grigore. In afirmatia mea exista cuvantul "teoretic". In multe legislatii nationale mai existe anumite legi inca neabrogate, care in practica nu se mai aplica.
Personal nu cunosc legislatia Greciei.
Insa fapta de a lua un credit si apoi de a te sustrage restituirii lui prin “fuga” intr-o alta tara, este in anumite tari in UE tratata altfel decat imposibilitatea restituirii creditului. Merge pana a fi categorisita ca fapte penala.

Iar aplicarea legilor asa cum este recomandata de UE impune un anumit minim. Statele nationale au dreptul de multe ori sa aplice si alte sanctiuni,m mai severe. Nu se face inchisoare pentru ca ai datorii. Dar a te sustrage cu buna stiinta este alta fapta, pentru aceasta se aplica diverse pedepse.

Cel mai probabil este insa precum a mentionat d-na cermak.
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat international de urmarire vaiana vaiana eu nu cunosc prevederile legii . daca cineva imi poate raspunde; daca o instanta de judecata din romania decide o anumita condamnare[penala], se emite mandat ... (vezi toată discuția)
Trafic carti de credit fff urgent orianadiana orianadiana daca o persoana este acuzata de frauda de carti de credit si este momentan in arest in polonia unde este tratat groaznic (primeste mancare doar lichida care ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de plata a creditului stanila bogdan stanila bogdan Buna! In 2007 am luat un credit de 16000€ , dupa cateva luni m-am casatorit, iar din 2009 nu am mai platit creditul, acum as vrea sa stiu daca banca ... (vezi toată discuția)