avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat international de urmarire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat international de urmarire

eu nu cunosc prevederile legii . daca cineva imi poate raspunde; daca o instanta de judecata din romania decide o anumita condamnare[penala], se emite mandat de urmarire international, respectiva persoana fiind prinsa pe teritoriul altei tari[tot ue] ,acea tara are posibilitatea de a ridica pedeapsa respectiva sau va fi extradata in tara de unde-i vine condamnarea? va rog mult cine ma poate ajuta ca sa aflu??????? multumiri!
Cel mai recent răspuns: vaiana , utilizator 13:18, 22 Februarie 2009
Cum sa ridice pedeapsa? Sa o anuleze? Nu se poate asta, ar fi o ingerinta a unei tari in dreptul alteia, iar dreptul international interzice asta expres. Daca va fi extradata sau nu depinde daca romania are un acord privind extradarea cu tara respectiva si de legile interne ale acelei tari. Dar pedeapsa ramane, cursul prescriptiei este suspendat, iar in momentul cand se intoarce in tara sau va merge in alta tara de unde poate fi extradat, acea persoana va fi arestata.
persoana condamnata va fi extradata. nicio tara (chiar si din ue) nu poate dispune ridicarea unei pedepse date de alta tara
va multumesc din suflet!persoana respectiva este condamnata la 2 ani inchisoare de trib bucuresti pt inselaciune. a fost depistata si retinuta in italia in data de 27 ianuarie ac. fapta a facut-o in lunile iulie/august 1999 si am inteles ca nu este prescrisa. va multumesc inca o data pentru ajutor!
Termenele de prescripţie a executării pedepsei este de 7 ani ( 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată). Prin urmare, se va solicita extradarea din Italia a persoanei respective.
Extradarea unei persoane impotriva careia autoritatile judiciare romane competente au emis un mandat de arestare preventiva sau un mandat de executare a pedepsei inchisorii ori careia i s-a aplicat o masura de siguranta va fi solicitata statului strain pe teritoriul careia aceasta a fost localizata in toate cazurile in care sunt intrunite conditiile prevazute de Legea nr.302/2004.
va multumesc mult pentru ceea ce mi-ati spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel, sentinta definitiva Cosmina98 Cosmina98 Buna ziua, Sotul meu are o condamnare de 5 ani, care nu este definitiva. Inca se judeca in apel.Intrebarea mea ar fi: dupa hotararea sentintei definitive ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata giura alina giura alina Sotul meu este arestat in Ungaria din 15 feb 2008(omor in culpa -accident rutier). Sunt multe semne e intrebare asupra accidentului (sotul meu a fost trezit ... (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii pedepsei - mandat de arestare european val123 val123 BUNA ZIUA. O CUNOSTINTA A FOST CONDAMNATA LA 7 ANI DE INCHISOARE ,HOTARARE CE A RAMAS DEFINITIVA IN AUGUST 2000.DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT A PLECAT DIN TARA ... (vezi toată discuția)