avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plafon indemnizatie Concediu maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plafon indemnizatie Concediu maternitate

Exista o plafonare maxima in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:12, 15 Noiembrie 2010
4000 RON era....nu stiu daca s-a redus si plafonul maxim cu 25%....B-)
Nu ma refer la indemnizatia pentru concediu de ingrijirea copilului (care a fost redusa cu 15%) ci la indemnizatia pentru concediu de sarcina si lauzie (concediu prenatal sau concediu de maternitate). Multumesc
nu exista niciun plafon in acest sens.
M-am mai documentat intre timp, poate mai intereseaza si pe altcineva ...
OUG 158/2005 actualizata prevede ca baza de calcul a indemnizatiilor pt CMat se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar.
Faceti o confuzie intre concediul de maternitate (pre si post natal), care este tratat ca si caz de concediu medical si concediul pentru cresterea si ingrjirea copilului cu varsta de pana la 2 ani.
Indemnizatia CIC a fost intr-adevar redusa prin Legea 118/2010
Art. 12
Cuantumul indemnizatiilor acordate în temeiul art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care se afla în plata la data intrarii în vigoare a prezentei legi se diminueaza cu 15%. Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal osimona osimona Buna ziua, As dori sa stiu daca venitul ptr concediul prenatal este plafonat la o valoarea maxima, asa cum este plafonata indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de maternitate si de concediu pentru cresterea copilului? florydulcik florydulcik fiind angajata la 4 ore(partime).dupa ce perioada pot beneficia de concediu maternal?beneficiez de indemnizatia pt ingrijire copil?daca da,dupa ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Plafon indemnizatie de concediu de maternitate diana1976 diana1976 Va rog frumos sa-mi spuna cineva cat este plafonul la CO de maternitate (cele 126 zile!, nu concediu de crestere copil!). Stiu ca e prevazut in OUG 158/2005 ... (vezi toată discuția)