Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici definitivi (cu vechime), iar legea avocaturii prevede ca persoanele admise in avocatura care au fost anterior definitivate intr-o profesie juridica vor fi trecute pe Tabloul avocatilor definitivi… cu toate acestea, la Iasi, cel putin, legea se aplica diferit de la an la an…. adica pentru unii se apreciaza ca e aplicabila acea prevedere legala, altii sunt obligati sa faca stagiul.
Nu ar trebui sa existe o interpretare unitara la nivel de tara?
Buna ziua. Eu sunt avocat stagiar la Baroul din Constanta si ma pregatesc sa dau examenul de definitivare, avand in vedere ca au trecut cei 2 ani. Problema mea este ca avocatul la care sunt inscrisa nu are disponibilitatea sa-mi dea raportul avocatului indrumator necesar pentru a ma putea inscrie la examen. Motivul avocatului este ca nu stie in ce consta acest raport (desigur ca este imposibil) dar sa-l fac eu si ea il va semna. Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta cu ceva informatii cu privire la continutul acestui raport. Va multumesc.
Scrieti cateva pagini in acre aratati la ce fel de cauze a participat stagiarul (dv., :D), descrieti putintel domeniul de lucru, colaborarea (frecventa, ore lucrate, abilitati, documentare etc.) si docomentu' asta de cateva pagini (2-3) il numiti Raport.
Aratati in preambul ca Raportul se refera la activitatea desfasurata de doamna ..., stagiar in cadrul..., aflata sub indrumarea avocatului ...
Sper final aratati ca, in conf.- cu art. ... din legea avocatului, Raportul nu poate contine date confidentiale ale clientelei, asa incat descrierea lucrarilor la care a colaborat in fapt stagiarul va fi facuta generic. :))
Il luati pe Raport intr-o zi la subbrat si-l duceti la barou, cereti sa vorbiti pe la relatii publice, il aratati si intrebati daca e chipes.
Daca e chipes, o sa-l vrea ei, asa ca trebuie sa renuntati la el. B-) Dar... macar va duce spre definitivat!