avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cartea de alegator
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cartea de alegator

o intrebare scurta : daca nu detin niciun act de identitate asupra mea (buletin pasaport ) ci doar cartea de alegator , pot trece vama la bulgari?
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 13:20, 28 Noiembrie 2010
La fel de scurt: nu.
Intrarea în Bulgaria este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate valabile cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul acestui stat.
ana.fita a scris:

o intrebare scurta : daca nu detin niciun act de identitate asupra mea (buletin pasaport ) ci doar cartea de alegator , pot trece vama la bulgari?

Inafara faptului ca aceste carti de alegator plastifiate sunt folositoare celor ce au adjudecat contractul de a l fabrica si eventual celor ce le-au ''accordat''contractul, Cartea de alegator Roman nu serveste absolut la nimic in Romania dapài in strainatate !?

Daca la legerile de pana acum (cartea de alegator a fost introdusa din 2000) s-ar fi votat cu carte de alegator si cu punerea staùmpilei pe patratica cu scrutinul pentru care se vota poate alta ar fi fost configuratia institutiilor statului si componenta lor.
In alte tari din Europa Cartea de alegator serveste si pentru demonstrarea cetateniei statului respectiv atunci cand in anumite cazuri aceasta trebuie temeinic dovedita.

La fiecare scrutin la care m-am prezentat am aratat cartea de alegator dar mi s-a spus ca aceasta nu e ......necesara. In schimbul votului meu mi s-a lipit un aptipild detasabil usor (puteam sa mai votez odata intr-o gara sau intr-un aeroport sau chiar in strainatate fara sa ma deranjeze nimeni)

Atunci de ce se cheltuiesc banii pentru carti de alegator (cine plateste o firma care produce obiecte inutile domnule presedinte al Romaniei, Curtii de Conturi si Prim ministru ?

Dvs. stiiti f bine ca o stampila pe casuta scrutinului nu pate fi stearsa, adica nimeni nu poate fura voturi votand de doua vezi de trei ori ! Deci daca stiiti si admiteti aptibildul (cheltuiala tot pe spatele poporului impozabil) atunci va trebui sa raspundeti in fata legii penale de frauda morala si materiala caci dvs cu al dvs Ministru de Interne pastoriti aceasta mizerie pe care puneti culorile Romaniei si clamati democratia.

Iata cum o nevinovata intrebare a unui alegator care n-a folosit cartea de alegator niciodata pentru ce ea e destinata ridica o problema la care multi romani nici nu se sinchisesc sa raspunda dar care intr-un tarziu va trebui ferm lamurita. Esti cetatean roman cu drepturi si obligatii depline numai daca ai o carte de alegator pe care sa ti se valideze vocea de alegator garantandu-ti-se ca nimeni nu-ti va uzurpa acest drept. Astept parerile tuturor caci se apropie iar o periaoda electoral pentru care a^ptipildurile sunt deja pregatite.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Căsătorită cu cetățean ... Hefe Hefe Bună ziua.Locuiesc in Germania, căsătorită cu cetățean german.De ani de zile mi am pierdut Buletinul românesc,Am încercat să îmi fac unul nou,dar ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Stabilirea resedintei in bulgaria dorinaadrianamus dorinaadrianamus buna ziua!locuiesc de mai mult timp in balcic bulgaria.actele mele sunt in totala contradictie cu starea mea actuala.as dori sa intru in legalitate adica sa ... (vezi toată discuția)