CERERE DE INDRUMARE JURIDICA
ÎNTREBARE PENTRU URMÃTOAREA SITUAŢIE
CUM TREBUIE PROCEDAT CA PROCESUL SA FIE JUDECAT DE ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE SI JUSTIŢIE A ROMÂNIEI SI NU DE TRIBUNALUL BUCUREªTI ?
Nu exista nici o legătura a solicitărilor mele cu
SECTIA ASIGURARI SOCIALE
DE LA TRIBUNALUL BUCURESTI.
NEFIIND LEGE CLARA IN ROMANIA, IN SPETA DESCRISA, NUMAI O INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE POATE CREA UN PRECEDENT LEGAL SI SA ACTIVEZE ASTFEL PARLAMENTUL INTRU A DEZBATE CHESTIUNEA SI A REPARA NEDREPTATEA,
IN NICI UN CAZ, TRIBUNALUL SAU SECTIA SA DE ASIGURARI SOCIALE …
O plângere adresata către Înalta Curte de Casaţie si Justiţie Secţia de Contencios Administrativ si Fiscal
care a fost amânata prin cerere,
de către reclamant
poate fi direcţionată către Tribunalul Bucureşti, fără a se tine cont ca reclamantul
a cerut in scris, prin registratura, amânarea procesului
si nici măcar nu s-a dat vreun răspuns din partea Înaltei Curţi de Casaţie către reclamant ?
Eu, din Bucureşti, in calitate de reclamant, in proces cu o Inalta Institutiune Culturala de Importanta Nationala (IICIN) in calitate de parat, eram chemata in instanţa in ziua de 20 octombrie 2010.
In ziua de 30.09.2010 am solicitat Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie (ICCJ), prin cerere scrisa si inregistata, amânarea procesului din motive de
- lipsa a unui avocat si a
- banilor necesari,
- pentru pregătirea serioasa a unei cauze deosebite,
In plângerea câtre ICCJ reclamam
pensionarea abuziva, dăunătoare bunului mers al Serviciului Indexare din IICIN interzicerea abuziva a completării anilor de munca necesari obţinerii unui cuantum de pensie analog colegelor cu aceiaşi vechime (42 de ani) in IICIN cu aceeaşi calificare, cu aceleaşi gradaţii profesionale, numai si numai din cauza ca intre anii 1989 – 2001 am avut program redus, de 4 ore zilnic, pentru creşterea celor 4 copii, născuţi toţi intre 1981 si 1988 (in cazul meu, maxima, S1A, chiar daca la limita de vârsta) a unui salariat din România după 42 de ani de munca.
Aceasta pensionare are loc in legătura directa cu situaţia incredibila prin care trece in secolul al XXI-lea IICIN instituţie de grad zero, IICIN.
Întrucât eu am adus la cunoştinţa Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie din România inca din
30.09.2010, cu douăzeci de zile mai înainte de data procesului, consider ca am dreptul firesc, ca in calitate de cetatean roman si reclamant, sa am parte de o judecata corecta, la nivelul de competenta indicat de mine, având in vedere ca am dorit amânarea procesului.
Eram in aşteptarea hotărârii Curţii, cu fixarea unei noi date a soluţionării procesului de pe rol cu parata, IICIN când,
cu două zile înainte de 20 octombrie 2010, data procesului cu parat IICIN, adică in 18 octombrie 2010 (data poştei pe plic), aşadar înainte de data când ar fi trebuit sa aibă loc procesul pentru care eu cerusem amânare inca din 30 septembrie 2010, primesc un material in copie, cu câteva argumente, distorsionări ale adevărului, din partea paratei, IICIN, material semnat de către directorul general al IICIN doamna XXXX YYYYYYYY alături de consilierul juridic la IICIN si alte câteva persoane din cadrul Serviciului Resurse Umane al IICIN, aceleaşi persoane care au aprobat sustinerea si validarea unui concurs in ziua de 28 decembrie 2009 cand IICIN era inchisa prin Hotarare de Guvern.
Adevărul este puternic distorsionat in ceea ce sta scris pe aceste hârtii, dar nu este de mirare din moment ce, aceeaşi directoare a IICIN organizează un concurs, cu anunţ afişat la Avizier si dat si in on-line pe site-ul IICIN, chiar in ziua in care IICIN este închisa prin Hotărârea de Guvern.
In urma acestui concurs la care au participat (când, unde ) 3 concurenţi, aceştia sunt declaraţi
reuşiţi, prin afisare (in dispretul tuturor) din nou la Avizierul IICIN si pe site-ul BNaR, in chiar ziua de 28 decembrie 2009, cand avusese loc concursul (?!), atunci când instituţia a fost închisa.
Deţin dovezi scrise in acest sens.
Ori, eu aşteptam Hotărârea ICCJ, relativ la noua data a procesului ceruta de mine pentru pregătirea temeinica a procesului, si nu un înscris din partea paratei ?!
Nu am primit niciun răspuns din partea Înaltei Curţi de Casaţie si in plic mi-au parvenit înscrisurile paratei, IICIN. Nu mă interesau aceste întâmpinări, cel puţin la acest stadiu, mai ales in condiţiile in care eu am cerut, in scris, amânarea procesului, cu înregistrare la Registratura Înaltei Curţi …
De asemenea, am citit in multele pagini pline de ne-adevăruri primite din partea paratei, IICIN ca parata solicita mutarea Procesului de la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie din România, la Tribunalul Bucureşti.
In data de 09.11.2010 m-am deplasat la sediul Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie din România, cu sediul in Bucureşti si am primit de la “Arhiva” următorul text :
DECIZIA 4451/20.10.2010, TRIMITE CAUZA SPRE COMPETENTA SOLUTIONARE LA TRIBUNALUL BUCURESTI – SECTIA ASIGURARI SOCIALE.
Onorata Înalta Curţe de Casaţie si Justiţie din România a ţinut cont numai de solicitarea paratei, iar ceea ce solicitam eu nici nu s-a luat in consideraţie.
CUM TREBUIE PROCEDAT CA PROCESUL SA FIE JUDECAT DE ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE SI JUSTIŢIE A ROMÂNIEI SI NU DE TRIBUNALUL BUCUREªTI ?
Nu exista nici o legătura a solicitărilor mele cu
SECTIA ASIGURARI SOCIALE
DE LA TRIBUNALUL BUCURESTI.
Eu am exprimat clar motivul pentru care consider ca este de competenta Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie cauza …
Din motive de legi incomplete, de legi rele, rău întocmite, contradictorii au, după 42 de ani de munca am o pensie de numai 11 600 000 de ROL, fata de cel puţin 15 000 000 ROL, cat au colege cu situaţii profesionale asemanatoare, ieşite la pensie, eu fiind pedepsita ca am făcut si crescut 4 copii si am avut program redus de 4 ore, vreme de 12 ani …
In condiţiile in care vechimea este luata in considerare.
Nu exista nici un fel de indreptatire legala, morala, filozofie a muncii, drept al muncii, din orice Sistem de Valori care sa justifice asemenea abuz revoltător in care eu sa am o pensie de 1160 de RON, când, colege cu aceiaşi parametri profesionali finali, de pensionare, au cel puţin 1500 RON lunar.
Este o chestiune noua, de Drept Administrativ, intr-o situaţie neprevăzuta de Lege.
Aceasta nu se soluţionează la Nivelul Secţiilor de Asigurări Sociale ale Tribunalului Bucureşti, unde se rezolva amenzile de RATB …
Diferenţa menţionata, enorma, de cuantum de pensii nu este urmarea unei greşeli de calcul sau a unui Abuz Minor, caz in care era potrivita soluţia ICCJ, fie si prin lipsa unei parţi (reclamanta, eu,) …
Aici este vorba de un Abuz Subtil, Proiectat ca Spoiala Legala, aparent perfecta, a unei Răzbunări …
Insistenta IICIN si, straniu, in doua rânduri asumata de ICCJ de a strămuta procesul la asemenea nivel de competenta inferior Esentei Spetei, spune multe …
Exista posibilitatea ca, in condiţiile in care Legea nr. 329 din 09 noiembrie 2009 are o exprimare ambigua relativ, la faptul ca managerul
„poate sa prelungească contractul de munca, daca vrea, daca va considera aceasta …”,
sa se transceada forma imperfecta a Legii si
- in Spiritul Omeniei
- in Spiritul Managementului Corect, in Interes Public
- in Spiritul Corectitudinii
(Oricine gândeşte corect, mai ales persoane cu atâtea Calificări de Studii Superioare, impresionante numai prin enumerare, precum areDir.Gen. al IICIN, poate sesiza lejer Enorma Nedreptate făcuta, nedreptate clar definita in Orice Sistem de Gândire si Teorie Legislativa …
Prin decizia arbitrara, abuziva, centrata precis împotriva mea, mi s-a interzis de facto,
prin interpretarea abuziva, anormala in definiţia unui management corect, a unor legi incomplete, este drept, dar care nu interzic expres,
sa îmi continui activitatea,
(de altfel, strict necesara IICIN)
in condiţiile lipsei de personal de specialitate in Serviciul Indexare, numărul de persoane din acel serviciu, Serviciu extrem de important in orice Biblioteca Publica, de Oriunde in Lumea Civilizata, fiind mult inferior unei Biblioteci Judeţene,
pana la împlinirea anilor de pensie, astfel incit sa iau o pensie de 1500 RON minimum, analoaga cantitativ analoagelor mele colege.
Mai mult, Contractul Colectiv de Munca specifica inca, la acea data (august 2009) păstrarea specialiştilor
(evident in condiţiile de management corect intr-o instituţie publica, de importanta naţionala, plătita din banii poporului, management care nu poate fi corect decât daca exista dorinţa si putinţa)
cu peste doi ani peste vârsta de pensionare, iar la 01 august 2009, eu mai aveam inca un an de completat, conform Contractului Colectiv de Munca existent.
Daca nu exista Lege Clara in România, in aceasta speta, in Spirit European, aşa cum exista in Uniunea Europeana unde
se recomanda întreprinderilor sa menţină in serviciu persoane care, din motivatiuni obiective sunt in situaţiuni similare, pana la împlinirea anilor de pensie normal prevăzuţi de Lege,
era de aşteptat sa se interpreteze in sens pozitiv tendinţa europeana, ţinând cont de faptul ca, pana si legea incompleta din România, nu interzicea managerului sa mă fi menţinut in funcţie.
In SUA exista chiar obligaţia, nu recomandarea …
NEFIIND LEGE CLARA IN ROMANIA, IN SPETA DESCRISA, NUMAI O INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE POATE CREA UN PRECEDENT LEGAL SI SA ACTIVEZE ASTFEL PARLAMENTUL INTRU A DEZBATE CHESTIUNEA SI A REPARA NEDREPTATEA,
IN NICI UN CAZ, TRIBUNALUL SAU SECTIA SA DE ASIGURARI SOCIALE …
Acolo se judeca amenzi, contravenţii, nu o situaţiune de Principiu, de Drept, in condiţiile de vid legislativ …
Menţionez, pentru înţelegerea exacta a spetei,
ca s-a manifestat o anume ostilitate ciudata la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, când s-a încercat sa fiu convinsa sa mă duc direct la Secţia de Contencios de la Tribunal, unde se judeca amenzile de RATB, dări afara din serviciu pe motive de beţie, etc.,
chiar de la data depunerii plângerii, in Martie 2010 …
Am depus-o totuşi, fara sa mă las impresionata de argumentele chinuite ale persoanei care căuta sa mă convingă, ruşinata si ea de presiunile probabile primite ca indicaţii preţioase pe Firul Scurt !
Acum, repet, ca, deşi am depus înregistrând la Registratura Înaltei Curţi de Casaţie inca din 30.09.2010 cererea mea de amânare a procesului, se ignora cu multa indiferenta si sunt trimisa la Secţia de Asigurări Sociale a Tribunalului Bucureşti …
Ori, aici este vorba, repet de o Lege incompleta, interpretata abuziv, ca răzbunare ca am deranjat, apărând Biblioteca care nu exista de facto si ale cărei cărţi putrezesc si nu se vor mai putea citi, după atâţia ani de stivuire-aruncare in condiţii improprii (praf, umezeala, insecte, ciuperci, bacterii, incendii).
Distrugere de Cărţi, Incendiere de Cărţi, Menţineri in Serviciu de Lux si de Sinecura a unor persoane care nu au lucrat niciodată in Biblioteca in calitate de specialişti, dar care au fost si directori generali (!?!), deşi au depăşit cu mult vârsta de pensionare si au in spate Chestiuni neclare, administrativ cel puţin, Chestiunea Codex Aureus
si
Întreaga Presa Libera Româneasca tace cu mare sfiala, chiar daca, lipsita iniţial de Indicaţiuni Preţioase pe Firul Scurt avusese Scurte Tresăriri de Demnitate si Rosturi de Presa LIBERA intr-o Tara Libera…
Cat despre pensionarea mea, după ce a scăpat de mine din Biblioteca s-au oprit si pensionările
(fiind inca persoane si la aceasta data nepensionate deşi au vârsta, iar ex-directorul ZZZZZZZ pensionabil de vreo 4 ani, din anul 2006 este inca angajatul Bibliotecii),
eu fiind „Ultima Mohicana” din Biblioteca ştiind eu cam tot ce se poate şti si afla in 42 de ani in IICIN Singura IICIN din Lumea Civilizata sabotata inca din faşa, din anul 1955, anul infiintarii prin HGM si care practic nu exista, nefiind in general complet functionala, dar ca in present, niciodata …
Toata aceasta Situaţie este, probabil, cauzata de Puterea Neoficiala in România, a firmelor de construcţii care tot construiesc de vreo 21 de ani Noul Vechi deja … Sediu al IICIN din Bulevardul Cunoscut ))) …
Pe mine nu m-a interesat absolut deloc, niciodată, o firma sau alta, eu si soţul meu, am militat fiecare in felul său, public, pe fata, doar ca Biblioteca Romanilor sa existe, in fine, după 55 de ani Sabotaj Continuu al Celor Care Vor ca Romanii sa fie improstiti …
DORESC SA FIU ÎNDRUMATA IN PRIVINŢA PROCEDURII DE URMAT, PANA LA UN NOU PROCES, IN ORICE CAZ NU LA TRIBUNALUL BUCURESTI, PENTRU A PUTEA SA ÎMI PREGÃTESC TEMEINIC MOTIVAŢIILE.
Si sa adun bani … )))
Firmele de construcţii sa constituie motivul pentru care ICCJ nu da un răspuns solicitării mele, admitand drept răspuns reclamantei înscrisurile paratei către ICCJ ?
Aceasta intamplandu-se
cu doua zile înaintea datei procesului stabilit de cinci luni pentru 20.10.2010
la care înregistrasem o cerere de amânare in 30.09.2010, cu trei săptămâni mai devreme decât data procesului.
Greu sa aperi Ceva Important in România …
Nu vreau sa fiu silita sa apelez la Case de Avocatura Internaţionale, care ar prelua cu grăbire, chiar si gratis, asemenea Speţa de Prestigiu, mirate ca in România, tara UE de patru ani, inca mai sunt dubii in rezolvarea acesteia in Spirit Legal, Moral si Teoretic Legislativ European.
Nu este cazul acum, dar nici nu am spaţiul necesar sa povestesc ce a patit soţul meu si, se pare ca urmează si copiii noştri, trei băieţi aflaţi la studii ca bursieri ai Statului Roman in Hanoi, Vietnam, care au început sa pateasca si ei, diverse chestiuni stranii …
In aceasta optica, încep sa privesc altfel accidentul de motocicleta întâmplat fiului nostru cel mare, in Vietnam, la 01 Octombrie 2008, care a stat in coma 6 zile si era sa moara, lovit fiind de un motociclist vietnamez, in condiţii stranii (nu am reusit niciodata sa il vedem pe acela, desi am fost si eu si sotul meu de doua ori in Vietnam, la cele doua operatii suferite la cap de catre fiul nostru cel mare.
In aceasta optica privesc acum si faptul revoltător ca alt fiu al nostru, care a fost „repetentizat” printr-o colaborare informala intre anume persoane … administrative de Linia a 2-a, ba chiar a 3-a din România si Vietnam, pierzând in mod total nedrept un an din viata, prin amânări si sabotări la Facultatea de Arte Plastice din Hanoi …
Pe cele din Vietnam le-am „liniştit” anunţând Chestiunea Urata si afirmând răspicat ca voi reclama la Comitetul Central
Unde, la fel ca si la Partidul Comunist Roman
(fara nici o conotaţie ideologica sau politica),
o asemenea reclamaţie, la asemenea nivel, se rezolva in termen si spirit legal, nu se ignora sau sa se rezolve abuziv, aşa cum face IICIN prin directorul ei, sau sa ignore cererile mele, aşa cum face chiar ICCJ din România …
Am considerat ca pentru a primi din partea dvs. o îndrumare precisa si la obiect, in Situaţia data, trebuie sa arat, fie si pe foarte scurt, întreaga complexitate si gravitate a problemei.
Mai mult, conştienta de luni bune de zile ca avem telefoanele fix si mobilele monitorizate (abuziv, desigur … ale mele si ale soţului meu, calculatorul de Internet sabotat chiar de Provider-ul de Internet RCS/RDS, alte doua computere sunt „înzestrate gratuit” cu Internet, fara Modem Vizibil, prin CoLaborare ”obşteasca” de Proximitate de bloc, deci se „ stie Totu’, Toa’rashi” despre familia noastră, insirand aceste idei sunt convinsa ca se vor cunoaşte „pe Filiera” chiar înainte de a ajunge la dvs. acest text, prin email …
Sa fie primit !
Poate se vor găsi Oameni cu Minte si Competenţa care sa stopeze Abuzurile …
Este mai bine, sa se ştie precis, non-intermediat, aşa cum avem impresia, pentru ca, deja, nu se poate schimba nimic in contra faptului ca, oricum se va şti peste tot Situaţiunea, daca nu suntem lăsaţi in Linişte, Pace, Siguranţa Personala, încetarea Blocajului de Comunicare, care ne împiedica in modul cel mai real de a exista ne împiedica sa ne folosim energia si cunostintele de a face bani de trai in afara României, nici măcar in interior, sa deranjam pe Careva …
Nu vrem Scandal cu Orice Preţ,
Nu vrem Complicaţii de nici un fel,
Nu vrem sa „justitiarizam”
pe nimeni, aşa cum avem destule informaţii, confirmări, deducţii implicite, ca se crede despre noi, familia Constantinescu, cerând oarece Situaţiuni Contabile asupra Permanentei Construcţii a Noului Sediu al Bibliotecii ( ))) IICIN … ) de 21 de ani …
Vrem numai (la nivelul ICCJ … si atât, in caz de pricepere a Adevărului care Aceasta este, nu Altul …
- Biblioteca României funcţionala
- Crearea unui Precedent Legal si apoi, pe aceasta Baza Democratica si a Legii Complete in Spetele analoage celei prezentate, cu completarea anilor de pensie.
Mulţumesc,
Bibliotecara Veche
(Nu Batrana … )))
De 42 de ani in IICIN
Studii Superioare, Licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Franceza a Universitatii Bucuresti in anul 1974
Clasificator - Indexator
Gradatie maxima S1A
14.11.2010
Cel mai recent răspuns:
eclair , utilizator
11:20, 15 Noiembrie 2010