Buna ziua,
Am avut o societate comerciala (2 asociati) in care eu nu am desfasurat activitate economica decat in primul an, retragandu'ma doar faptic nu si in acte (asociatul nu mi'a aprobat cererea de retragere din firma)
Firma s'a lichidat. Un furnizor a dat in judecata firma pentru datorii neplatite, urmand ca vineri sa aiba loc procesul pentru atragerea raspunderii asupra administratorilor.
Intrebarea mea este daca am dovezi solide (acte si persoane) ca celalalt asociat a desfasurat activitate pe firma, se poate atrage raspunderea numai asupra lui.
Astept raspunsul dumneavoastra
va multumesc
Depinde cum este stabilita raspunderea in statutul societatii, individuala ori solidara.
Administratorul raspunde personal individual numai pentru fapte de natura penala.
Depinde cum este stabilita raspunderea in statutul societatii, individuala ori solidara.
Administratorul raspunde personal individual numai pentru fapte de natura penala.
Sa inteleg ca nu se poate face nimic? Doar sa astept sa ma execute?
Trebuie sa va aparati intr-un proces in care vi se imputa desfasurarea, ca administrator, a unor fapte/activitati care au dus la falimentul societatii si, in consecinta, la prejudicierea furnizorului, Angajati un avocat sau va prezentati singur, dar trebuie sa va aparati intr-un fel.
Sugestia mea este sa nu disperati ci sa apelati la serviciile specializate ale unui avocat, intrucat puteti si aveti dreptul la aparare, inclusiv la recuperarea prejudiciului produs pri frauda de catre celalat administrator.
Acum, daca tot mi'ati raspuns... voi profita putin prin inca o intrebare. Exista vreo solutie legala prin care celalat isi asuma raspunderea pentru toate operatiunile economice desfasurate in firma? Presupun ca nu'l va incanta ideea ca il pot acuza de frauda. Mai ales ca stie ca am sanse mari de castig. Din cate am citi raspunderea se poate pune si asupra unui administrator. Eu nu vreau sa fac rau nimanui doar sa apar ce este al meu, adica un apartament in care locuieste familia mea, dar e pe numele meu
Va multumesc