avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata indemnizatie concediu medical

Am un mic s.r.l., cu 5 angajati si de peste doi ani de zile, Casa de Asig. de Sanatate imi este datoare cu rambursarea a peste 1.200 lei, pe motiv ca nu are fonduri. In cazul unui evntual concediu medical, sunt obligat sa-l platesc ? Daca da, din ce fonduri ? Trebuie sa aduc bani de acasa (daca am si acasa sau trebuie sa ma imprumut) ca sa creditez in continuare sistemul de asigurari de sanatate din Romania ? In Romania angajatorul are numai obligatii si este permanent amenintat cu amenzi din ce in ce mai mari, dar statul cum se achita de obligatiile fata de asigurati ? Repet intrebarea care ma intereseaza: pot fi obligat sa creditez in continuare sistemul de asigurari de sanatate atat timp cat CASS nu mi-a restituit suma pe care mi-o datoreaza?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 12:50, 15 Noiembrie 2010
Buna ziua. Va inteleg perfect pentru ca lucrez in sitem si stiu exact procedura. Ma intreb de ce nu v-au virat banii casa se sanatate pentru ca timpul este cam lung. Ati mai verificat starea cererii de rambursare a sumei la casa de sanatate? Prin ce stadiu mai este? va intreb ca uneori e ceva lipsa la dosar si ei nu spun nimic...........
Eu va sfatuiesc sa faceti o cerere carte conducerea casei de sanatate si sa adresati acesta intrebare pentru ca doar ei va pot raspunde.
In luna mai 2010 a fost publicat ordinul nr. 430/2010 in MO nr. 312 din 12.05.2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a OUG 158/2005.
Art. 24 spune ca:
"La art. 77, alin (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
(5) Pe baza referatului aprobat se intocmesc: ordonantarea de plata, ordinul de plata , borderoul ordinelor de plata prevazut in anexa nr.14 sau, dupa caz, comunicarea de respingere a platii prevazuta in anexa nr. 15. In termen de 30 de zile de la depunerea cererii de restituire, casa de asigurari de sanatate va efectua plata sumelor aprobate sau va transmite solicitantului comunicarea de respingere a platii."
Va sfatuiesc sa faceti o sesizare catre casa de sanatate invocand acest paragraf de lege si sa solicitati rambursarea sumei respective si sa o depuneti la Registratura. In termen de 30 de zile trebuie sa va dea un raspuns.
ce excelent ar fi sa se respecte...................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume elena138 elena138 La multi ani tuturor celor cu numele Sf. Andrei! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns! Am primit urmatorul mesaj: \" am o inv a nascut in nov 09. ... (vezi toată discuția)
Termen plata concedii medicale de catre casa de asigurari de sanatate. LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! O societate comerciala are de incasat de Casa de Asigurari de Sanatate diferenta intre valoarea concediilor medicale platite salariatilor si suma ... (vezi toată discuția)
Normele de aplicare a prevederilor oug 158/2005 roxana68 roxana68 Ordinului Nr. 60 /32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, art. 77), privind concediile si indemnizatiile de ... (vezi toată discuția)