avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acord vecini
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acord vecini

Doresc sa infiintez o firma, cu sediu social intr-un bloc. Am inteles ca imi trebuie acordul vecinilor si al asociatiei. Am doua intrebari ...
1) prin "vecini pe plan orizontal si vertical" se intelege doar cei cu care am perete comun (stanga, dreapta, sus, jos) sau toti vecinii (si cel de vizavi, cu care nu am nici un perete comun si cel cu doua etaje mai sus)?
2) acordul asociatiei trebuie semnat doar de administrator sau de tot comitetul de bloc (si, in acest caz, ce pot face daca nu exista un presedinte de bloc?)
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:11, 15 Noiembrie 2010
1-Aveti nevoie de acordul in scris din partea vecinilor care detin proprietati lipite de spatiul in care urmaeza sa desfasurati activitatea
2-Acordul asociatiei de proprietari trebuie sa fie asumat de catre reprezentantul legal al acesteia,respectiv presedintele de asociatie
Administratorul de imobil are calitatea de simplu angajat ,fara a detine limita de competenta sa dispuna decizii in numele asociatiei de proprietari
Multumesc pentru raspuns, dar ce pot face daca asociatia de proprietari nu are un presedinte?
Conform
Art 31 din L nr 230/2007 ,Presedintele asociateie de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia.El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii,inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a achitat obligatiile fata de asociatie sau in procele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor

In situatia in care asociatia in cauza nu este reprezentata de presedinte,urmeaza sa solicitati acordul in scris din partea persoanei care este mandatata sa detina prerogativele acestuia sau din partea comitetului executiv al asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare de pereti despartitori fara autorizatie de constructie pe casa scarii. S_M S_M Buna ziua, locuiesc intr-un bloc de 4 etaje iar fiecare etaj are cate 5 apartamente pe palier(3 in partea dreapta si doua in partea stanga). Proprietarii care ... (vezi toată discuția)
Modificare/intrerupere teava comuna de aerisire a coloanelor 61dan 61dan Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, la ultimul etaj intr-o garsoniera. Prin camera trece conducta de aerisire a coloanei de unde se alimenteaza ... (vezi toată discuția)