avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare/intrerupere teava comuna de aerisire a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare/intrerupere teava comuna de aerisire a coloanelor

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, la ultimul etaj intr-o garsoniera. Prin camera trece conducta de aerisire a coloanei de unde se alimenteaza caloriferul. Urmare a intreruperii acestei conducte de aerisire de catre un vecin de la acelas etaj, caloriferul din camera se incalzeste doar jumatare si temperatura de incalzire este mult redusa fata de anii precedenti , conducta de aerisire fiind rece pe tot traseul pana la iesirea din locatie.
Daca cineva a mai avut situatie asemanatoare, v-as ruga sa-mi spuneti ce s-ar putea face astfel incat situatia sa revina la normal.
1. Considerati ca asociatia de proprietari ar trebui implicata?
2. Furnizorul de agent termic poate interveni in situatia data?
3. Unde pot gasi documentatia blocului astfel incat sa poata fi constatata inteventia/intreruperea facuta la conducta de aerisire a coloanelor?
4. Unde se poate face sesizare pentru intrerventia/intreruperea facuta la coloana comuna de aerisire a coloanelor de alimentare cu agent termic, interventie/intrerupere care afecteaza semnificativ temperatura caloriferului din camera?

Mentionez ca atat in baie cat si in bucatarie caloriferele functioneaza normal, conducta de aerisire a coloanei din baie care trece tot pe la mine (nu are legatura cu cea a caloriferului din camera) este la fel de calda ca si caloriferul din baie.
Caloriferul din bucatarie are doar tur si retur si nu sunt probleme.
Multumesc anticipat pentru orice suport / sfat .
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
61dan, utilizator
Cel mai recent răspuns: 61dan , utilizator 21:18, 5 Decembrie 2023
Da, desigur ca asociatia trebuie implicata, deoarece daca e asa cum spuneti , se numeste ca individul a modificat instalatia comuna o blocului fara niciun drept. Insa daca a intrerupt conducta nu ar trebui sa fiti doar dvs afectat . Intelegem ca teava vine dinspre vecinul dvs , trece prin camera dvs si iese undeva pe casa scarii unde trebuie sa existe un robinet . Acela mai functioneaza, adica iese apa prin el ? E foarte important de stiut
Buna ziua.
@ rain4est , multumesc ptr raspuns.
Caloriferul din camera este ultimul alimentat (capat de coloana) din una din coloanele tur ale blocului.
In sus coloana tur (verticala) se continua cu acea conducta de aerisire (orizontala) comuna pentru toate coloanele tur.
In dreapta coloana de aerisire (orizontala) merge la un vecin si este calduta, probabil se aeriseste prin caloriferul din bucataria vecinului si este relativ mica ca si lungime , max 3 metri (1.5 m la mine si probabil 1.5 m la vecinul).
In stanga conducta de aerisire (orizontala) traverseaza camera, camara, bucataria si merge la vecinul din dreapta, lungima este de aprox 6.5 m si este rece ; in anii trecuti aceasta conducta de aerisire (orizontala) era calda.
In discutie cu vecinul din stanga , a confirmat ca acea conducta este rece , ca-si aeriseste caloriferele si ca isi completaza necesarul de caldura din dormitor cu un calorifer electric.
Pe casa scarii la nivelul 7/7 se vede iesind de la vecinul din dreapta , conducta de aerisire (orizontala) , care este blindata (dop) aproape de usa apartamentului diagonal opus .
Cred ca aceasta conducta intra in apartamentul diagonal opus mie , probabil intregea centura undeva in apartamentul lui si apoi sigur merge vertical in cel mai inalt punct al blocului , casa liftului , unde intr-adevar exista robinet, vas de expansiune si o alta conducta de scurgere care sigur coboara pana in subsolul blocului.
Nu pot vedea pe unde iese din apartamentul diagonal opus deoarece este inchisa zona respectiva vizavi de lift.
Bineinteles si casa liftului este inchisa si nu pot sti daca prin robinetul acela iese apa/este functional.
Acum ca minivacanta s-a terminat si mai toata lumea s-a intors acasa , am sa formulez sesizare la presedintele asociatiei relativ la situatia aparuta.
De adaugat ca banuiesc ca vecinul pe diagonala a blindat conducta de aerisire (orizontala) din motive estetice in interiorul apartameentului sau , si a folosit traversarea prin perete pentru a introduce conducta separatia de gaze tocmai instalata.
Cum spuneam , situatia cu caloriferul din camera nu a fost asa in trecut.
Ca prima actiune am sa montez aerisitor la calorifer si sesizare catre presedintele asociatiei.
Sper sa fi fost inteles , daca considerati ca mai puteti adauga ceva , va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2023
61dan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Daca nu-mi functioneaza caloriferul din sufragerie ce pot face? Cristian Cucu Cristian Cucu Va rog sa-mi spuneti ce pot face in sensul ca de patru ani nu-mi merge caloriferul din sufragerie.Comitetul mi-a spus ca de vina ar fii cloriferul si de aceea ... (vezi toată discuția)