avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Viol minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Viol minora

Buna ziua...am o verisoara in varsta de 17 ani, care in septembrie anul acesta sutine ca a fost violata de un tanar de aproximativ19 ani.
Situtatia ei este urmatoarea:
Parinti despartiti- a fost in grija tataului care acum 3 -4 a deccedat
in prezent in grija mamei-care este prin Franta-lucreaza
De fapt si de drept legal nu are nici un tutore in Romania, doar rude apropiate care o ajuta.
A stat o vreme la o matusa(o sa ii zic Maria) din partea mamei cu care nu s-a inteles, in prezent sta la caminul liceului.
Doama Maria a contractat un avocat in numele ei sa o ajute cu procesul, acum avocatul zice ca nu mai exista probe la dosar ca s-au evaporat.
Parerea mea este ca avocatul este deja platit de partea adversa.
Deci fetita asta este sg...
Intrebarile mele sunt:
Se poate face o noua expertiza asupra hainelor pentru se gasi urme de sperma la aproape3 luni de cand s-a intamplat? Pt ca in expertiza veche scria asa ceva,,,dar acum se pare ca aceasta apare complet modificata...ce se poate face pentru a se cere o reexaminare la Mina Minovici?
Iar un avocat bun si gratuit cum se poate obtine?Va dati seama ca nu prea avem noi multi banii sa o ajutam,iar mama ei financiar o ajuta doar cu plata caminului, si atunci cu chiu cu vai.
Se mai poate face acum o expertiza psihiatrica asupra ei,mentionez ca are nevoie de ajutor de specialitate.am apelat la un psiholog...dar as vrea ca la dosar sa apara si o astfel de ex[ertiza!
Are 2 martori care sustin varianta ei...
Se poate cere judecarea in alta localitate...procesul se desfasoara in Slatina...se poate muta la Craiova sau Bucuresti..
Ce se poate face?

E savarsita infractiunea de viol, in varianta agrata.Se poate dispune , pentru motive temeinice , inca o expertiza medico-legala.
Totodata, poate exista o confruntare a martorilor.
Din cate inteleg, este vorba de o persoana vatamata in urma unui viol, si urmariti tragerea la raspundere a celor vinovati. Din start va spun ca fara certificat medico-legal e foarte greu. Treaba in cazul asta ar trebui sa o faca Parchetul. Adica ar trebui sa se agite mai mult cei acuzati decat Dvoastra. Un avocat bun gratis ma tem ca nu veti gasi. Dar cred ca parte vatamata ca va puteti descurca singuri. iar stramutarea nu se obtine dacat pentru motive foarte intemeiate.
Exista martori care au vazut cand o viala?imi cer scuze ca va intreb,dar individul trebuia sa fie cercetat in stare de arest.ceva nu e bine.
1.In acest caz numai daca fapta s-a cauzat victimei o vatamare grava a integritatii corporale sau a sanatatii, este forma agravanta altfel viol simplu.
2.Expertiza medico-legala trebuie să rezolve două probleme importante: probarea raportului sexual şi probarea lipsei de consimţământ a victimei sub o formă oarecare (constrângerea fizică sau imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa). Probarea raportului sexual (dupa 3 luni) –este imposibil. Constrângerea se probează medico-legal prin găsirea urmelor de violenţă- escoriaţii, echimoze,insa resorbtia echimozei se realizeaza aproximativ in termen de 10-20 zile,excoriaţia după 7-8 zile tot dispare.In cea ce priveste expertiza asupra hainelor ,imbrăcămintea sau lenjeria de corp dacă are calităţi absorbante bune, serveşte la conservarea spermatozoidului luni de zile.
3.Incercatii expertiza psihiatrica si psihologica …. si neaparat discutatii cu un avocat bun.Succes!

Care ar fi motivul pentru care solicitati stramutarea cauzei la alta instanta decat cea competenta ?

Alte discuții în legătură

Act sexual cu o minora PaulB17 PaulB17 Buna,as vrea sa stiu,daca intretin acte sexuale cu o persoana de sex diferit,si eu am 18,si ea 17,si amandoi vrem,ce pot patii prin lege? (vezi toată discuția)
Cat timp dureaza ca un dosar de la parchet sa intre pe rol? andreeapurcarea andreeapurcarea O persoana a fost violata,pt a savarsi aceasta infractiune inculpatul a mai savarsit si alte infractiuni:violare de domiciliu,amenintare.La faza locului a ... (vezi toată discuția)
Viol - elementele constitutive ale infractiunii popescumariaioana popescumariaioana buna sera! a-si dori sa va intreb daca in situatia urmatoare vorbim de o constrangere sau nu. un minor o cheama pe prietena sa acasa si ii propune un act ... (vezi toată discuția)