ma poate ajuta cineva unde pot gasi informatii multe despre procedura civila necontencioasa...am ca tema de licenta si am cautat carti in biblioteci dar fara noroc..am gasit cate 5 pagini in fiecare carte si cam aceasi lucru...va rog dak cineva stie sa ma ajute...multumesc
Procedura necontencioasă
- reglementare, criterii, principalele atribuţii
- asistenţă şi reprezentare în procedura necontencioasa
- încheierea în materie necontencioasă
Practica judiciara : Curtea Suprema de Justitie, decizia nr.3375 din 15 octombrie 1999- Dreptul oricarei persoane interesate de a exercita o cale de atac; Curtea suprema de justitie.Sectia comerciala, Decizie nr. 472 din 29 iunie 1995 - Termen. Exercitare a caii de atac.
Da, tema nu e deloc generoasa. regulile de solutionare a cerrerii din C.proc. civ sunt putine.
DAR, ai putea sa dezvolti un pic cateva aspecte particulare ale cererilor care se judeca potrivit acestei proceduri.
De pilda ai:
- cerera de inregistrare a unui partid politic L 14/2003
- cerera de inregistrare a sindicatului L 54/2003
- cererea prin care se solicita auorizarea constituirii unei societati comerciale L 31/1990
- cererea de efectuare de catre judecatorul delegat a unor inregistrari in registrul comertului L 26/2003
- cererea de investire cu formula executorie a cambiilor si cecurilor
- acordarea personalitatii juridice asociatiilor si fundatilor OG 26/2000 modificata prin L 246/2005
In fiecare dintre ele gasesti cateva dispozitii procedurale.
A! Si sa nu uit. Ce are a face arbitrajul cu procedura necontencioasa? (intrebare pentru Alexandru Radu Popescu).
Si tot pentru practica mai vezi si Recursul in interesul legii introdus de procurorul general pentru pronunţarea unei decizii prin care să se asigure interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 121 alin.1 din Codul de procedură civilă, raportate la prevederile art. 336 alin.5 din acelaşi cod, în sensul că cererile necontencioase se soluţionează pe fond în şedinţă publică şi nu în camera de consiliu.
Proces comercial
vad
Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)